U Izraelu 13 osoba prijavilo facijalnu paralizu kao posledicu vakcine

Zdravlje 22. jan. 202122:14 > 22:1538 komentara
Podeli:
Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja Izraela saopštilo je da je 13 osoba prijavilo blagu paralizu lica kao posledicu primanja vakcine protiv koronavirusa, a taj broj bi mogao biti i veći.

Zbog toga su zdravstveni zvaničnici postavili pitanje da li bi u tom slučaju trebalo davati drugu dozu vakcine, što zastupa Ministarstvo, prenosi Džerusalem post.

Povezane vesti

Najmanje 28 sati sam imao paralizu lica, rekla je jedna od osoba, koja dodaje da nikakve druge simptome nije imala, osim blagog bola u ruci u koju je data vakcina.

Ta osoba navodi da je neodlučna da li treba da primi drugu dozu vakcine, a dok direktor Institua za zarazne bolesti Šeba medicinskog cenzra Galija Rahev navodi da ona takvom pacijentu ne bi dala drugu dozu, Ministarstvo zdravlja smatra da je i u tom slučaju potrebna revakcinacija.

Rahaev je dodala da niko ne zna da li je to povezano sa vakcinom ili ne, dok Ministarstvo zdravlja ističe da bi druga doza trebalo da bude data kada paraliza prođe.

Više od dva miliona Izraelaca primilo je Fajzerovu vakcinu protiv koronavirusa i većina vakcinisanih nije imala nikakve probleme, ili je imala blage simptome, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar