Savić: Primite onu vakcinu koja je dostupna

Zdravlje 16. jan. 202113:206 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Profesor Farmaceutskog fakulteta Miroslav Savić izjavio je da je najbolji savet koji može da uputi građanima da prime vakcinu protiv Kovid-19 koja je dostupna u datom momentu, što znači da ili ne označe nijednu grupu od ponudjenih vakcina prilikom elektronske prijave za vakcinaciju ili da označe sve.

povezane vesti

„Objektivno niko na svetu ne može da kaže da je jedna od platformi koje su ponuđene najbolja i na kraju će se verovatno pokazati da su u pitanju samo nijanse, stoga bilo bi stručno neutemeljeno favorizovati jednu od platformi“, rekao je Savić, koji je član Komisije za registraciju lekova pri Agenciji za lekove, za današnji list Danas.

On je istakao da je „suviše rano govoriti o finalnim podacima o karakteristikama vakcina“ da bi mogla da se da preporuka da odredjene grupe stanovništava treba da prime određenu vakcinu.

„Ono što znamo jeste da se sa starenjem smanjuje imunsksi odgovor i očekuje se da je ukupan efekat vakcinacije potencijalno manji kod starijih nego kod mlađih“, objasnio je Savić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

 

Komentari

Vaš komentar