Rana dijagnostika i lečenje ključni za smanjenje stope smrtnosti od raka dojke

Zdravlje 03. okt 202214:042 komentara
Izvor: Shutterstock

Za smanjenje stope smrtnosti od raka dojke u Srbiji prevencija je rano dijagnostikovanje bolesti i kvalitetno lečenje, bolja dostupnost terapijama, pogotovo inovativnim terapijama za rani i metastatski rak dojke, rekla je predsednica Ženskog centra "Milica" Vesna Bondžić.

„U ovoj borbi moraju da učestvuju svi koji na bilo koji način mogu da pomognu, od državnih institucija, lokalnih samouprava do kompanija, udruženja i pojedinaca. Svaki život koji bude spasen, svaka pacijentkinja koja u borbi sa rakom dojke sačuva svoje dostojanstvo i ne ugrozi kvalitet života, najveća su nagrada za sve koji učestvuju ili su podržali ovu akciju“, rekla je Bondžić na obeležavanju kampanje „Daj pedalu raku 2022“.

Pročitajte još

Obeležavanje kampanje održano je u 30 gradova u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Kampanja ima za cilj da skrene pažnju na važnost redovnih pregleda i samopregleda, zdravih stilova života, povezivanje zajednice na smanjenju smrtnosti od raka dojke, kao i podrška ženama koje se bore sa njim.

U znak početka kampanje održana je i biciklistička trka.

Komentari

Vaš komentar