Radosavljević: Napredak u lečenju karcinoma pluća, Srbija neće zaostajati

Zdravlje 15. apr. 202217:1515 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Napredak u lečenju karcinoma pluća, najsmrtonosnije maligne bolesti, je očigledan i Srbija neće zaostajati za evropskim zemljama u znanju niti u kliničkoj praksi u pogledu molekularno ciljane ili imunoterapije, zaključili su učesnici 4. škole o karcinomu pluća, koja se održava u Beogradu u organizaciji Udruženja medikalnih onkologa Srbije.

Predsednik Udruženja Davorin Radosavljević i direktor Klinike za medikalnu onkologiju, kao jedno od važnih sredstava u borbi protiv najmasovnije maligne bolesti, vidi nastavak edukacije, saopštilo je Udruženje.

Pročitajte još

„Napredak u lečenju karcinoma pluća je danas veoma očigledan i naša sredina ne treba i neće zaostajati za drugim evropskim zemljama“, istakao je Radosavljević.

Profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i načelnik odeljenja u Institutu za plućne bolesti Vojvodine Bojan Zarić naveo je da su istraživanja, koja su sproveli domaći timovi u saradnji sa svetskim stručnjacima u proteklih nekoliko godina, doveli do revolucije u lečenju karcinoma pluća.

Škola Udruženja o karcinomu pluća organizuje se četvrti put za redom i bavi se temom molekularno ciljane terapije i imunoterapije, dok su se proteklih godina razmenjivala znanja o sistemskom lečenju odmaklog karcinoma pluća i praksi u lečenju te bolesti.

Komentari

Vaš komentar