Počinje realizacija pomoći za parove u Beogradu sa sekundarnim sterilitetom

Zdravlje 14. jun. 202115:433 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da grad započinje sa realizacijom pomoći za parove sa sekundarnim sterilitetom, kao i da će biti objavljen javni poziv za podnošenje prijava bračnih/vanbračnih partnera, a komisija koju će obrazovati gradski Sekretarijat za zdravstvo, obavljaće pregled i rangiranje podnetih prijava.

Radojičić je podsetio da je rebalansom budžeta grada obezbeđeno 30 miliona dinara za finansiranje parova sa problemom sekundarnog steriliteta, odnosno onih parova koji su dobili prvo dete prirodnim putem, ali sada ne mogu po drugi put da se ostvare kao roditelji, preneo je Beoinfo.

Finansiranje o trošku grada Beograda odnosiće se na žene starosne dobi do 42 godine koje su se prvi put ostvarile kao majke prirodnim putem (jedno dete), pod uslovom da je od porođaja proteklo najmanje četiri godine.

Takođe, potrebno je da bračni parovi imaju državljanstvo Srbije, odnosno da mogu biti i strani državljani sa stalnim nastanjenjem u Beogradu ili da su izbegla, odnosno interno raseljena i prognana lica sa Kosova i Metohije.

Pored toga, potrebno je da parovi imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana pre dana podnošenja prijave.

Komentari

Vaš komentar