Počela distribucija vakcina protiv gripa, biće podeljeno skoro 400.000 doza

Zdravlje 27. sep 202220:592 komentara
Izvor: Shutterstock

Počela je distribucija sezonskih vakcina protiv gripa, a zdravstvenim ustanovama širom Srbije biće podeljeno skoro 400.000 doza.

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, mreži instituta i zavoda za javno zdravlje biće distribuirano 373.360 doza četvorovalentne vakcine proizvođača „Sanofi Paster“, kao i 22.640 doza vakcine Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“.

Iz Instituta Batut su naveli da bi distribucija vakcina trebalo da bude završena do kraja nedelje i najavili da će vakcinacija protiv gripa biti sprovođena na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja, nadležnim za sprovođenje imunizacije.

„Podsećamo na značaj vakcinacije protiv gripa kako u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja tako i indirektno u očuvanju zdravlja članova porodice i/ili kolektiva. Naročito ističemo važnost pravovremene vakcinacije svih lica koja pripadaju visokorizičnim grupama stanovništva u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja bolesti“, stoji u saopštenju Instituta Batut.

Komentari

Vaš komentar