Otići u krevet gladan ili jesti kasno uveče?

Zdravlje 18. jul. 202123:25 > 19. jul. 2021 06:3718 komentara
Podeli:
Izvor: Foto: Shutterstock

Ako pokušavate da smršate ili samo pazite na svoje zdravlje, verovatno ste razmišljali o svojim noćnim prehrambenim navikama. Mnogi će reći da nije dobro jesti kasno uveče, ali što ako to učinite? Evo što kažu stručnjaci.

Klasični usputni zalogaji i grickalice obično su prepuni šećera i zasićenih masnoća. A i sa jednim i sa drugim možete da unesete nepotrebne kalorije, pa ćete verovatno dobiti na težini ako to radite svakodnevno.

Povezane vesti

Ako jedete kasno, teško ćete zaspati, što znači da će se želja za visokokaloričnom hranom sutra zadržati, međutim otići u krevet gladan isto nije idealna opcija.

Slušajte svoje telo. Ako ste gladni, jedite, bez obzira na doba dana. Shvatite to kao još jednu priliku da nahranite svoje telo i date mu potrebne hranjive sastojke, piše Body and Soul.

Najidealnije za vaše telo je da pokušate da rasporediti svoje obroke i međuobroke tokom dana kako ne biste bili gladni tik pred spavanje.

Sledeći put kada se nađete u ovoj nedoumici, nekoliko zdravih međuobroka pre spavanja vam mogu suzbiti napad gladi bez nepotrebnih kalorija, šećera i masti.

Neki od njih su: sveže voće, suve kajsije, tost sa malo kikiriki maslaca, par kašika jogurta  i bobičasto voće, parče sira i nekoliko integralnih krekera, tvrdo kuvano jaje i humus.

Komentari

Vaš komentar