Nastavljena velika akcija opremanja dečjih klinika

Zdravlje 23. jul. 202115:47
Podeli:
Izvor: Promo / Mozzart

Posle Kliničkog centra Niš, Višegradske, Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić", Tiršove, pomoć od kompanije Mozzart stigla i Opštoj bolnici Pančevo.

Humanitarni karavan obojen šarenim balonima nastavlja da obilazi dečja odeljenja najvećih klinika u Srbiji. Posle Kliničkog centra Niš, Višegradske, Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, Tiršove, pomoć je stigla i Opštoj bolnici Pančevo. Medicinsko osoblje je tokom vrelog talasa imalo problema prilikom smeštaja najmlađih pacijenata sa temperaturom, jer su na odeljenju nedostajali klima uređaji. Kompanija Mozzart je u najkraćem roku reagovala i nabavila neophodne inverter klime, što je samo jedna u nizu donacija ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor : Promo / Mozzart

U prethodnom periodu na istu adresu stigli su manometri, pulsni oksimetar, tehnički uređaji za opremanje soba, kao i nameštaj.

„Drago mi je da postoje društveno odgovorne kompanije kao što je Mozzart, koje shvataju ozbiljnost momenta, odnosno da bolnice zbog birokratskih problema često ne mogu da reaguju dovoljno brzo. Zato su nam donacije ovog tipa veoma značajne i umnogome olakšavaju rad. Trenutno velika sredstva izdvajamo za lečenje pacijenata sa kovid infekcijom, pa dečje odeljenje još nije došlo na red za renoviranje. Do tada, ovakva pomoć nam mnogo znači“, istakao je Slobodan Prodanović, načelnik dečjeg odeljenja Opšte bolnice Pančevo.

Izvor : Promo / Mozzart

U sklopu velike akcije opremanja dečjih klinika, kompanija Mozzart je Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu prethodno donirala aparat za pritisak, mehanička kolica, EKG aparat, vagu za bebe…

U Tiršovu je stigla led fototerapijska lampa, kao i novčana pomoć koja je prikupljena u akciji Humanitarni tiket u podne – legendarni Moka Slavnić je sjajno tipovao i usmerio dobitak od 126.700 dinara.

Modernizacija neonatalnih odeljenja u bolnicama širom Srbije je od vitalnog značaja za prevremeno rođene bebe, a kompanija Mozzart je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja ove godine donirala dva inkubatora – Višegradskoj i Kliničkom centru Niš.

Ova kompanija je prethodno kroz saradnju sa FK Crvena zvezda donirala jedan od najsavremenijih ultrazvukova Klinici za dečju hirurgiju u KC Niš i inkubator najvećem porodilištu na Balkanu GAK Narodni front, u saradnji sa KK Partizan.