Najčešće greške koje pravimo pre treninga

Zdravlje 18. feb. 202121:00 > 19:201 komentar
Podeli:
Izvor: Foto: Shutterstock

Navike koje redovno praktikujete pre vežbanja mogu da dovedu do prilično loših ili do prilično neverovatnih rezultata.

Vi ste jedina osoba koja može da utiče na svoj uspeh. U svakom slučaju, ako se pre vežbanja pridržavate ispravne rutine, vaše telo će moći da funkcioniše na višem nivou i ostvarićete bolje rezultate.

Postoji nekoliko stvari koje često radite pre treninga, a za koje možda niste ni znali da su pogrešne.

Vežbate na prazan želudac

Teorija kaže da će se vaše telo hraniti masnoćama i ugljenim hidratima koje koristi kao energiju, što vam na kraju može pomoći i kod značajnog gubitka kilograma.

Povezane vesti

Međutim, ako nekoliko sati pre vežbanja niste ništa pojeli, vaše telo b moglo da počene koristiti proteine ​​kao gorivo. To znači da će vaše telo imati manje proteina za popravku i izgradnju mišića.

Pijete dosta vode tokom vežbanja

Važno je biti dobro hidriran, ali izbegavajte da pijete previše vode tokom vježbanja jer ako to učinite vaša krv će pokušati da uravnoteži nivo soli. ćelije bi mogle da nabreknu, a mogli biste i da osetite simptome poput vrtoglavice, bola, pa čak i povraćanja.

Dugo dremate

U redu je kratko odspavati pre vežbanja, ali nikako ne biste trebali da spavate duže od 30 minuta. Zbog predugog spavanja biste mogli da se osećati letargično.

Ne razmišljate o odevanju

Čak i ako vežbate tokom hladnijih dana, ne biste trebali da oblačite previše slojeva odeće na sebe. Možete se pregrejati, a i više ćete se znojiti.

Suprotno tome, tokom toplih dana birajte tkanine koje će omogućiti vašoj koži da diše.

Odaberite odeću koja će biti udobna, koja će rashlađivati vašu kožu i koja će vam omogućiti slobodno kretanje. Takođe, birajte pamučnu odeću jer će ona najbolje upijati znoj.

Preskačete zagrevanje

Ako vaše telo nije zagrejano i istegnuto pre napornog vežbanja, to može dovesti do oštećenja mišića.

Pijete kafu

Kofein bi vam mogao da pomogne u obezbeđivanju dodatne energije koja će vam pomoći da više vežbate, a može čak i podstaći motivaciju i fokus, ali ne zadug, piše Bright Side.

Konzumiranje previše kofeina može dovesti do kontrakcija u debelom crevu zbog čega biste u toku vežbanja mogli da osetite potrebu da idete u toalet.

Ali to je samo deo nuspojava jer biste mogli da osetite i nemir, nesanicu, ubrzani rad srca, teskobu, gorušicu i povišeni krvni pritisak.

Komentari

Vaš komentar