Mozzart donirao više od 20 miliona dinara kroz akciju Humanitarni tiket

Zdravlje 28. sep. 202114:44 > 14:46
Podeli:
Izvor: Mozzart

Pomoć od dobitnog tiketa glumca Borisa Pingovića otišla na adresu Udruženja pacijenata sa bolestima jetre „Hronos“

Dobitni plemeniti listići nizali su se ovog leta, pa je ukupan iznos koji je kompanija Mozzart donirala kroz akciju Humanitarni tiket u podne prešao 20 miliona dinara! U dobrotvornom tipovanju sjajno se snašao i glumac Boris Pingović, koji je nastavio seriju dobitaka umetnika u ovoj tradicionalnoj akciji. Ovoga puta, novčana pomoć od 132.000 dinara usmerena je Udruženju pacijenata sa bolestima jetre „Hronos“.

Evropa i svet su mahom zaboravili na hepatitise, jer se ove bolesti uspešno leče novim savremenim lekovima, koji su dostupni svuda.

„Kod nas je situacija drugačija, jer i dalje veoma mali broj pacijenata dobija te lekove, ali imamo obećanje od Fonda i Ministarstva da će se situacija drastično promeniti i da će mnogo više obolelih moći lakše da se leči. To je jedini razlog zašto smo fokusirani na hepatitis, iako ima i drugih ozbiljnih bolesti“, objasnila je Ivana Dragojević, predsednik Udruženja Hronos, prilikom posete kompaniji Mozzart.

Izvor : Mozzart

Od 2008. godine ovo Udruženje pomaže pacijentima da dođu do svih informacija o bolestima.

“Veoma smo vredni i aktivni, a cilj nam je da kroz razne projekte budemo stalno prisutni u medijima, jer je to jedini način da se dopre do građana. Iz tog razloga smo veoma zahvalni kompaniji Mozzart i glumcu Borisu Pingoviću, koji su nam kroz akciju Humanitarni tiket u podne pomogli ne samo finansijski, već i u podizanju svesti o ovim problemima”, zaključila je Ivana Dragojević.

Kroz ovu akciju, poznate ličnosti svaki dan tipuju, a Mozzart usmerava dobitke na adrese mnogih humanitarnih organizacija, udruženja, fondacija ili pojedinaca. Glumac Boris Pingović je bio čak 277. dobitnik.

Izvor : Mozzart