Laserska epilacija u centru Beograda – Imedic ordinacija

Zdravlje 29. maj. 202214:00
Podeli:
Izvor: Promo

Da li laserska epilacija zaista rešava problem neželjenih dlačica zauvek, da li pauzirati sa tretmanima tokom leta, koliko tretmana je potrebno i šta je sve važno znati pre zakazivanja termina? Odgovore na ova pitanja potražili smo u IMedic ordinaciji u razgovoru sa Dr Milošem Živkovićem specijalizantom plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije!

Tokom cele godine, a posebno tokom leta, kada je veći deo kože otkriven, neželjene dlačice nisu dobrodošle. Depilacija voskom i brijači već su prevaziđeni, njihovo mesto zauzeo je savremen način rešavanja neželjenih dlačica, koji dostupan nam je već neko vreme – njeno veličanstvo, laserska epilacija! Međutim, to otvara mnoga pitanja – da li je laserska epilacija bezbedna, da li zaista uklanja neželjene dlačice zauvek, koliko tretmana je potrebno, da li se sa tretmanima pauzira tokom leta, da li se dlačice posle nekog vremena vraćaju i mnoga druga. „Laserska epilacija eliminiše dlačice i to zauvek!“, bar tako obećava, ali da li je zaista tako i šta sve treba da znamo pre nego što zakažemo svoj termin, proverili smo sa dr Milošem Živkovićem, specijalostom plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Odlazimo u IMedik ordinaciju koja godinama radi sa medicinskim, najkvalitetnim laserima kao što su Lumenis Lightsheer i Alma Soprano Titaniumom, renomirane kompanije Alma Lasers koji je čak i dobio zvaničnu nagradu za najbolji laser na svetu. Dr Miloš je spreman da odgovori na sva naša pitanja i otkloni sve nedoumice, ali i da nam demonstrira kako zaista izgleda laserska epilacija.

U ordinaciji nas je sačekalo ljubazno osoblje IMedica na čelu sa dr Milošem koji nas uvodi u priču o laserima pokazivajući nam Lumenis Lightsheer Desire i Soprano Titanium laser.

Odmah sledi naše pitanje – kakvi su ovi laseri?

Izvor : Promo

– Najpre moram da naglasim da je veoma važno da se laserska epilacija radi medicinskim laserima. Jedino su oni bezbedni za pacijente, ali i dokazano rade svoj posao onako kako proizvođač, odnosno ordinacija u kojoj radite tretman, tvrde. Samo tada znate šta možete da očekujete. Naša ordinacija ima dva lasera, oba su, naravno, medicinski laseri iza njih stoji klinički dokazan kvalitet o njihovoj efikasnosti, ali i bezbroj zadovoljnih pacijenata, što je nama najvažnije. Ovaj koji ćete sada probati Soprano Titanium laser Alma Lasers kompanije je revolucionaran po tome što je najefikasniji na tržištu, jer, najprostije rečeno, sadrži tri lasera u jednom. Zbog toga je i najbrži, a najbolje od svega je to što se sa njim laserska epilacija prvi put može raditi i tokom leta, odnosno na blago osunčanoj koži, tačnije 2 nedelje pre i posle sunčanja. Obezbedili smo oba lasera koja kombinujemo po potrebi kako bi pacijenti imali najbolji rezultat za što kraće vreme, što znači i manji broj tretmana.

Dakle, sve na jednom mestu?

– Upravo tako! Znamo koliko je našim pacijentima važno da tretmani budu efikasni, ali i da vide rezultate za što kraće vreme, zbog toga je ovo najbolja kombinacija, koja daje najefikasnije i najbrže rezultate!, odgovara dr Živković!

Dok se pripremamo da pomenuti laser oprobamo na svojoj koži, nameće se prirodno pitanje – da li će boleti?

Uz osmeh dr Miloš nam odgovara da možemo da se potpuno opustimo, jer pored kontaktnog hlađenja integrisanog u lasersku sondu aparata, za maksimalnu udobnost naših pacijenata otišli smo korak dalje i nabavili poseban aparat Zimmer Cryo koji neposredo pre tretmana, kao i tokom samog tretmana hladi kožu i time epilaciju čini zaista bezbolnom. Bez peckanja i bola,a uz sve to traje i samo dapar minuta.

Proveravamo tačno koliko je tih par minuta?

– Laserska epilacija pazuha traje svega 1 minut, ruku 2 minuta, jedne noge 7, a obe samo 15 minuta! Nikada brže, u šta ćete se sada i uveriti, odgovara nam dr Živković.

I uverili smo se! Sat je potvrdio, ali i koža da je zaista laserska epilacija prijatna i da nema bola ili neprijatnosti u vidu peckanja ili opekotina kako smo očekivali. Dok je par puta laserska sonda koja svetluca prelazila preko kože, uz povremen bip zvuk sve dlačice su nestale! Kada kažu ništa ne radi kao magični štapić, ovde ipak radi i to baš tako.

Izvor : Promo

Oduševljeni pitamo da li su sada neželjene dlačice rešene zauvek.

Dr Miloš nam odgovara da dlačice na celom telu ne rastu jednakom brzinom. One koje je laserski snop targetirao i u korenu folikule uništio više ne rastu, dok je zbog drugih koje su u različitoj fazi sazrevanja važno ponoviti tretman laserske epilacije kako bi se sve targetirale i uništile zauvek.

Koliko tretmana laserske epilacije je potrebno?

– Zavisi od regije koja se tretira, debljine, gustine i boje dlake, što određujemo pri prvom susretu tokom konsultacija. Nekome je dovoljno 6, nekome 7 ili 8 tretmana do potpunog efekta. Napominjemo da je zbog toga važno da laserska epilacija bude pod nadzorom lekara ili obučenog lica za upravljanje laserom. Tretmani se rade na svakih 8 nedelja kada govorimo o telu, dok je 4 do 6 nedelja za regiju lica. Lumenis Lightseer Desire isporučuje veću količinu energije u folikule dlake od drugih lasera, zbog čega je broj tretmana manji nego sa drugim laserima, jer jednim tretmanom skidamo mnogo više dlačica. Posebno je efikasan za lice, pazuh i intimnu regiju. Alma Soprano Titanium laser ima sondu sa tri talasne dužine integrisane u njoj, zbog čega ne samo da se kompletan proces epilacije završava sa manjim brojem tretmana, već i istovremeno delujemo i na različite tipove dlake u samo jednom tretmanu.

Da li je tačno da laser uklanja samo crne i deblje dlačice, a da za tanje ipak treba da koristimo pincetu ili brijač?

– Jeste. Za većinu lasera, osim za Alma Soprano Titanium jer sa tri dužine laserskog snopa i kombinacijom sa Lumenis Lightsheer laserom rešavamo bukvalno sve vrste dlačica tanje i deblje, gušće i ređe pod uslovom da imaju pigmenta. Na potpuno bele dlačice bez pigmenta za sada ne postoji laserska tehnologija koja bi rešila problem. Ukoliko želite još detaljnije da se upoznate sa procesom epilacije pročitajte naš tekst o epilaciji ovde.

Nakon što smo dobili odgovore na sva željena pitanja, ali i lasersku epilaciju najboljim laserom koja nas stavlja na listu zadovoljnih pacijenata dr Miloša pitamo za sledeću preporuku.

Koji tretmane biste preporučili za zatezanje, oblikovanje tela i uklanjanje celulita?

Na tržištu se nalazi mnoštvo različitih tretmana koji obećavaju magične rezultate i verujemo da su naši pacijenti često zbunjeni ponudom. Zato je naš tim lekara napravio izbor najefikasnijih tretmana koji vam stoje na raspolaganju, a targetiraju različite probleme. Tretmani koje kombinujemo su Shockwave terapija za razbijanja tvrdokorne “pomorandžine kore”, elektrostimulacija mišića za zatezanje mišića i kože, radiotalasna terapija, limfna drenaža za uklanjanje viška tečnosti i toksina i anticelulit mezoterapija. Samo pravilan odabir i individualni protokoli prilagođeni svakom pacijentu dovode do vidljivih i trajnih rezultata.