Koje vino je kaloričnije, crveno ili belo?

Zdravlje 19. jan. 202121:42
Podeli:
Izvor: Foto: Shutterstock

Svi ljubitelji vina znaju da se bez čaše kuvanog vina teško može zamisliti zima.

Međutim treba uzeti u obzir da je kuvano vino kaloričnije od običnog vina. Upoređujući klasično vino koje nije kuvano, razlika izmeđ belog i crvenog vina je mala. Čak iako se dodaje ista količina šećera u belo i u crveno vino, odnosi su i dalje isti.

Povezane vesti

To pokazuje da smo bili u zabludi  da je nešto što je prozirnije, u ovom slučaju belo vino, i manje kalorično. Sada se pokazalo da je ta mala razlika u kalorijama zapravo u korist belog vina, ono je malo kaloričnije.

Uz to, uživanje u vino je dobro za dušu, ali je i za telo, jer je vino poznato kao antioksidans. Ono sadrži resveratrole, sastojke koji su dobri za srce, a takođe može da pomogne i da se smanji nivo stresa. Ali, umerenost je ovde veoma bitna.

Takođe treba imati na umu, ukoliko ste na dijeti, da vino u određenoj meri pojačava apetit, kao i svaki drugi alkohol, zbog čega ćete možda pojesti i više nego što biste pojeli kada izbegavate alkohol.

I samo da ponovimo zlatno pravilo – čaša vina na dan za žene je idealna. Zato koje god vino da pijete, to treba činiti odgovorno.

Komentari

Vaš komentar