Koja alkoholna pića sadrže najmanje kalorija?

Zdravlje 17. jul 202114:44
Podeli:
Izvor: Foto: Shutterstock

Alkohol sadrži prazne kalorije, što znači da ne sadrži nikakve hranjive sastojke, a itekako škodi liniji, naročito kada se meša sa sokovima.

Ako pokušavate da izgubite kilograme, odricanje od alkohola moglo bi da bude siguran načinom za rešavanje problema, ali postoje brojna niskokalorična alkoholna pića kojima ipak možete da se počastite.

Kako alkohol može da utiče na vašu borbu sa kilogramima?

Alkohol sadrži kalorije, ali ljudi ga često mešaju sa sokovima, pa dobijamo šećernu bombu. Alkohol vas može navesti da više jedete grickalice, a njegova konzumiranje doprinosi masnoj jetri.

Povezane vesti

Kada konzumiramo prekomernu količinu alkohola, telo je usredsređeno na razgradnju alkohola umesto na sagorevanje masti. To može da oštetiti jetru i utiče na način na koji se telo čisti i kako koristi energiju iz hrane.

Alkoholna pića koja sadrže najmanje kalorija:

Suho vino (crveno ili belo) – 84 do 90 kalorija po čaši

Kalorije vina variraju u zavisnosti od slatkoće grožđa, ali čaša crnog ili belog suvog vina sadrži u proseku od 84 do 90 kalorija.

Šampanjac – 65 kalorija po čaši

Šampanjac ima relativno malo kalorija i dobar je izbor ako vodite računa o liniji.

Votka  – 96 kalorija po čaši

Ovo piće je definitivno dobar izbor za ljude koji paze na svoju težinu. Dodavanje isceđene limete ili mineralne vode može ovo piće da učini osvežavajućim.

Komentari

Vaš komentar