Direct media donirala savremeni dijagnostički aparat Institutu za majku i dete

Zdravlje 27. nov 201913:20 > 13:22
Podeli:
Izvor: DIRECT MEDIA United Solutions

Kompanija Direct Media United Solutions saopštila je da je donirala dijagnostički aparat u vrednosti od 1.150.000 dinara Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" u Beogradu.

Savremeni dijagnostički aparat koji se nalazi na Odeljenju za patologiju, značajno će unaprediti i ubrzati dijagnostičku proceduru za maliąane obolele od raka, ističu iz kompanije Direct Media.

Donaciju je u ime kompanije direktoru instituta i načelniku odeljenja uručila Jasna Dugalić, zamenica generalnog direktora Direct Media United Solutions, koja je tom prilikom rekla da je deci potrebna sva moguća pomoć u njihovim najvažnijim bitkama.

Svi znamo koliko je ovaj Institut vaľna instanca u lečenju dece. Zaposleni u Institutu i humanitarnim organizacijama poput NURDOR-a svakog dana vraćaju osmehe na lica dece i to rade posvećeno, odgovorno i bez zadrške. Drago nam je ako smo ovom donacijom uspeli da im pomognemo i olakšamo taj humani posao“, izjavila je Dugalić, a prenosi se u saopštenju kompanije.

Institut za majku i dete je najveća dečja bolnica u ovom delu Evrope i u njoj se leči najveći broj dece iz Srbije i okolnih država koja imaju maligni tumor.

Institut je i jedina dečja bolnica koja ima Službu kliničke patologije, a čiji iskusni patolozi postavljaju dijagnoze tumora i drugih oboljenja pacijentima Instituta iz drugih bolnica u regionu.

Bez savremenih aparata u mikroskopskoj dijagnostici nema uspešnog timskog lečenja najteđe obolele dece.

Predsednica Upravnog odbora NURDOR-a Joland Korora istakla je da od dijagnostičkih aparata zavisi i tačnost i brzina postavljene dijagnoze, a samim tim i uspešno lečenje obolele dece.

Jedan od takvih aparata je upravo i ovaj koji danas doniramo Institutu. Srećni smo što u kontinuitetu poboljšavamo standarde u dijagnostici i samom lečenju, koji za cilj imaju unapređenje uslova lečenja i života obolele dece, ali što je posebno važno i veću stopu izlečenja dece sa teritorije cele Srbije. Ovim putem upućujem veliko hvala kompaniji Direct Media United Solutions, kao i svim našim donatorima koji veruju u NURDOR i u značaj naše Misije– znajte da svaki dan radimo na tome da to poverenje gradimo i negujemo.“, izjavila je Korora.

Sredstva za kupovinu aparata obezbedila je Direct Media United Solutions koja se odrekla prihoda od prodaje kotizacija sa edukativne konferencije Direct Media Academy. Taj novac doniran je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), za kupovinu dijagnostičkog aparata, a zajedno sa kompanijom Mercator S kao pobednikom košarkaškog turnira organizovanog u duhu podizanja svest o obolelim mališanima.

Direct Media United Solutionspodseća da je od svog osnivanja do danas, pomogla na desetine humanitarnih udruženja, ali i pojedinaca, porodica, đaka i studenata, kao i mladih sportista koji su bili na počecima karijera, a danas su osvajači zlatnih odličja.

Kompanija Direct Media United Solutions posluje u okviru United Grupe, kao i televizija N1.