Zvezdini navijači vređali svog trenera, savez pokrenuo disciplinski postupak

Vesti 07. feb 202219:17 > 19:2231 komentara
Podeli:

Bez komentara do daljeg. To je reakcija novog trenera vaterpolo kluba Crvena zvezda Mirka Vičevića, nakon što ga je grupa navijača tima koji vodi, tokom utakmice domaćeg prvenstva, izvređala na nacionalnoj osnovi. Uz pitanje - zašto utakmica na bazenu Milan Gale Muškatirović nije prekinuta, bivši saigrač Vičevića i nekadašnji srpski reprezentativac Danilo Ikodinović kaže za N1 da je nemoguće da ta grupa navijača s transparentom nije bila instruisana od strane vlasti.

Potopljen je nepobedivi srpski vaterpolo i to van bazena.

„Delije, delije, ‘ajmo svi u glas, Mirko Vičević, nikad deo nas“.

Uz to skandiranje grupa navijača Crvene zvezde razvila je i transparent sa porukom za novog trenera crveno-belih – „Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija“.

„Odvratno mi je, nemam drugu reč, odvratno i ovo se nikada nije desilo na vaterpolu, ne da se skoro nije desilo, ovo se nikada nije desilo. S druge strane ovo se nije slučajno dogodilo, ovo se dogodilo sada, kada je totalno ludilo pred izbore, ne možeš da mi kažeš, da ti, ne znam kako da ih nazovem, niti su ljudi, niti su navijači, huligani, ja ne znam šta su ti što su to razvili tamo, da oni nisu bili instruisani od strane vlasti“, smatra bivši vaterpolista Danilo Ikodinović.

Još početkom januara znalo se da će Vičević preuzeti crveno-bele i vodio ih je na šest utakmica, pre nego što je Šabac gostovao na bazenu Milan Gale Muškatirović. Dakle, pre nego što je vređan na nacionalnoj osnovi. Vaterpolo savez Srbije osudio je i ogradio se od tog incidenta, uz konstataciju da je organizacija utakmice nadležnost klubova.

„Ja nikada ljude nisam delio po nacionalnoj, verskoj ili bilo kojoj prirodi, možeš da budeš dobar čovek ili nisi čovek, a Mirka Vičevića poznajem lično i igrao sam s njim u reprezentaciji“, rekao je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić.

N1: Šta tačno nameravate da preduzmete posle ovog incidenta?

Jelenić: Disciplinski postupak protiv organizatora utakmice, već je podneta protiv kluba.

Disciplinski postupak nije rešenje, poručuje Vičevićev nekadašnji saigrač.

„Što utakmica nije prekinuta? Što ih nisu izbacili napolje? Što? Da li je utakmica morala da se održi? Nije“, kaže Ikodinović.

Vičević je 1991. bio član reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila titulu evropskog prvaka. Najtrofejniji je crnogorski vaterpolista i član Kuće slavnih. Na udaru se našao jer je predsednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru, gradu u kome je jedno vreme bio i odbornik Đukanovićevog DPS-a.

Bez komentara i izjava do daljeg, hvala na interesovanju i razumevanju – poručio nam je u prepisci novi trener Crvene zvezde.

Komentari

Vaš komentar