Zukorlić u Skupštini: Tačno se znaju tarife koliko košta koja presuda

Vesti 21. jul 202114:48 28 komentara
MUAMER ZUKORLIC
Tanjug/Sava Radovanović

U raspravi o izboru republičkog javnog tužioca i izmenama zakona iz oblasti pravosuđa, poslanici su najavili podršku predlozima, ali i kritikovali dosadašnji rad sudova i tužilaštava.Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić izjavio je da nema ozdravljenja društva bez punog ozdravljenja pravosudnog sistema.

Zukorlić je ukazao na slučajeve iz Sandžaka koji su uznemirili javnost, a u vezi su sa pravosudnim sistemom. To su ubistvo jednog policajca u Tutinu gde je građanin koji je optužen, osuđen na najtežu kaznu.

„Dešava se drugi slučaj 2017. godine isto u Tutinu kada je policajac ubio građanina“, rekao je Zukorlić i naveo da je policajac dobio pet godina zatvora, pa se postavlja pitanje da li policijski život vredi šest puta više od života običnog građanina.

Kao treći slučaj Zukorlić je podsetio da je mladić Bakan Ernad „zbrisan“ na pešačkom prelazu u Beogradu 2019. godine, a da su se do sada desile samo predistražne radnje.

Poslanik je dodao da se zna ko kojeg advokata angažuje i da se „tačno znaju tarife koliko košta koja presuda“.

Ministarka: Ja vas molim da podnesete krivičnu prijavu

Ministarka pravde maja Popović odgovorila je da za prva dva slučaja treba tačno znati šta je kome stavljeno na teret, da li je reč o odbrani i da su takva pitanja delikatna.

„Ako vi imate saznanje da se određeni predmeti mogu kupiti, ja vas molim da podnesete krivičnu prijavu“, rekla je ministarka.

Podršku zakonima i kadrovskim rešenjima najavili su poslanici Socijaldemokratske partije Srbije, Jedinstvene Srbije, SPS-a i SNS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare