Zukorlić: Predloženi zakoni neustavni i menjaju naš tradicionalni etički obrazac

Vesti 17. maj. 202110:196 komentara
Podeli:
muamer zukorlić
Izvor: N1

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić kazao je za "Večernje novosti" da predloženi zakoni o rodnoj ravnopravnosti i zaštiti od diskriminacije, imaju za cilj da se građanima nametne novi obrazac života i razmišljanja, koji poništava sve tradicionalne vrednosti po kojima građani Srbije žive stotinama godina. Zukorlić je rekao da su zakonski predlozi loše pripremljeni kao i da je više odredba suprotno je Ustavu.

„Posebno je problematično što određena rešenja imaju ambiciju da menjaju naš tradicionalni kulturni i etički obrazac. Na to ne možemo da pristanemo jer bi značilo otvaranje nove stranice u političkom, kulturnom i moralnom diskursu građana Srbije“, rekao je on.

POVEZANE VESTI:

Dodao je da se nada da skupštinski odbor neće usvojiti te predloge zakona, kao i da će SPP ponuditi sve agrumente kako bi ubedili većinu poslanika da te zakone ne podrže.

„Dokazujemo da je moguće biti partner, a ne poltron“

Govoreći o najavljenom ujedinjavanju Srpskog patriotskog saveza (SPAS) sa Srpskom naprednom strankom, Zukorlić je naveo da je za njega to logična i razumnjiva stvar, ocenjujući da bi i druge male stranke trebalo da krenu istim putem „umesto što koriste snagu naprednjaka za izlazak na izbore“.

„To se, međutim, na SPP ne odnosi. Mi jesmo mala stranka, ali po programu i ideologiji smo najistančanija opcija na političkoj sceni. Dokazujemo da je moguće biti partner, a ne poltron, da je moguće biti autentičan Bošnjak i musliman, a ne biti protivnik Srbije i većinske vlasti“, naveo je Zukorlić.

„Patuljasta opozicija nije nikome u interesu“

Zukorlić je kazao i da ne očekuje ništa „senzacionalno“ od međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, u kojima i sam učestvuje, navodeći da očekuje veću izlaznost stranaka na izbore jer su „mnogi shvatili da je bojkot bila greška“.

„Najozbiljniji ustupak vlasti verovatno će biti odlaganje parlamentarnih izbora, kako oni ne bi bili zajedno sa lokalnim i predsedničkim. Patuljasta opozicija nije nikome u interesu“, ocenio je lider SPP.

Komentari

Vaš komentar