Zukorlić ostaje na čelu SPP, izabrani i ostali rukovodioci

Vesti 14. jul 202223:46 3 komentara
N1

Aktuelni lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izabran je na kongresu te partije za predsednika, funkciju koju obavlja od smrti oca i osnivača stranke Muamera Zukorlića. On je, zahvaljujući delegatima na izboru, rekao da je iza njih "najteži period u istoriji stranke" koju su morali da vode posle smrti njenog utemeljivača.

Ponovio je da su, „kada su se njihovi oponenti ponadali da će pasti“, ostvarili istorijski rezultat na parlamentarnim izborima, osvojivši 36.000 glasova, što je, kako je ocenio, prestravilo i neke iz njihovih redova.

„Razvijaćemo dalje stranku, imaćemo kapitena u svakoj ulici, mesne odbore, pododbore, povereništva širom Srbije. Trebaju nam najbolji stručnjaci, mi tek dolazimo, preuzimaćemo funkcije, pravićemo reforme. Donosimo napredak tamo gde dođemo, a ukidamo lopovluk, nemoral i nepoštenje“, istakao je Zukorlić.

Za njegovog zamenika izabran je Jahja Fehratović, a potpredsednike stranke Rejhan Kurtović, Zaim Redžepović, Edin Djerlek i Misala Pramenković.

Novi generalni sekretar biće Edin Numanović, predsednik izvršnog odbora Ferid Bulić, nadzornog Salahudin Fetić, statutarnog suda Hajrudin Tutić, a političkog saveta Munib Mujagić.

U predsedništvo stranke kooptirani su Sead Redžović, Mustafa Fetić, Mersad Curić, Alma Rizvanović, Sajma Sijarić, Naso Planić, Ljutvija Balkan, Enver Medjedović, Remzija Fetahović, Fahrudin Alagić, Adem Salihi, kao i predsednici četiri partijske organizacije, kada budu izabrani.

„Želim da zahvalim narodnim poslanicima koji su nas do sada predstavljali, onima koji su ostali dosledni i onima koji su izgubili snagu. U ovoj stranci nikad nije bilo bolje, svi koji nisu radili, izmakli su se, neka se odmore, vratiće se. Svi koji su doprineli rezultatu, u najkritičnijem periodu, napredovali su“, kazao je Zukorlić.

Naglasio je da će se učešćem u budućoj vladi Srbije SPP zalagati da tokom njenog mandata bude završen autoput kroz Pešter, gasovod i klinički centar u Novom Pazaru, započet projekat aerodroma u Sjenici i drugi infrastrukturni projekti, kao i da će raditi na vraćanju jedinstva islamskoj zajednici.

Dodao je da će, nakon preuzimanja vlasti u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i Tutinu, kruna njihove pobede biti trijumf na lokalnim izborima u Novom Pazaru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare