Zukorlić: Dešavalo se da istraživanje na višoj instanci da drugačije rezultate

Vesti 16. jun 202220:40 1 komentar

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je da je obdukcionim nalazom utvrđeno da je lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću koja je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i prestanka rada srca. Do obdukcije je došlo nakon što je njegov sin Usame Zukorlić podneo prijavu protiv NN lica zbog krivičnog dela teško ubistvo, nakon što su dobili rezultate iz inostranih laboratorija za koje još javnost ne zna odakle su, a koji su navodno pokazali prisustvo teških metala.

Zavod za sudsku medicinu u Nišu dostavio Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru nalaz u kojem je navedeno da su izmerene vrednosti koncentracije toksičkih metala u uzorcima, nalaze u okviru normalnih vrednosti za ove vrste uzoraka i nisu uzrok smrti Muamera Zukorlića.

Usame Zukorlić kaže za N1 da porodica priželjkuje da je Muamer umro prirodnom smrću, ali i dok se ne urade sve analize, neće to prihvatiti.

“Želimo da dobijemo sve rezultate i mišljenja obducenta iz Bosne i Nemačke. Da vidimo da li će oni potvrditi ove rezultate obdukcije. I onda ćemo se izjasniti. Jer, dešavalo se i u sudskoj praksi da se istraživanje radi na višoj instanci i da rezultati budu različiti. U tom slučaju bi usledilo super veštačenje”, kaže Zukorlić.

Da li je javnost bila uznemirena nakon informacija da je moguće da je Zukorlić otrovan? Politikolog Teo Taraniš kaže da će sada fokus biti na porodici Muamera Zukorlića i da se u javnosti spominje unutarporodični nerešeni odnosi ili zbog preuzimanja određenih institucija koje Muamer Zukorlić osnovao.

“Iznoseći tu tvrdnju, odnosno sumnju da je on preminuo usled trovanja, ustvari pustila duha iz boce. I sada će biti veoma teško da javnost prihvati neku drugu opciju, odnosno neke druge rezultate, ono što obdukcija pokazuje”, kaže Taraniš.

muftija muamer zukorlić grob n1
N1

Muamer Zukorlić preminuo je iznenada 6. novembra prošle godine, u 51. godini. Sahranjen je na grobljuu rodnom selu Orlje kod Tutina.

Bivši sandžački muftija i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić ponovo je sahranjen, nakon ekshumacije iz seoskog groblja i izvršene obdukcije, u dvorištu Altun-alem džamije u novopazarskoj Staroj čaršiji. Od tog trenutka počele su da kruže priče da je ekshumacija iskorišćena kako bi se telo sahranilo na groblju u okviru džamije.

“Prvo bih voleo da znam ko je izneo te informacije. Ne znam ni jednu ozbiljnu ličnost koja je to spomenula u javnosti. Svakako da je proces ekshumacije I obdukcije omogućio da mi kao porodica promenimo odluku o ukopu našeg lidera i oca”, izjavio je Usame Zukorlić.

Novopazarski Radio Sto plus objavio da veštaci iz Nemačke i Bosne i Hercegovine nisu bavili uzrocima smrti Muamera zukorlića, već su imali samo status posmatrača. Usame Zukorlić je te navode demantovao.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare