Žujović: Naše društvo je ozbiljno i dugo bolesno

Vesti 29. dec. 202015:09
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik pokreta Za sve moje ljude, dr Dejan Žujović izjavio je da je Pokret do sada organizovao 30 povereništava širom Srbije i poručio da je dobar deo svog života posvetio lečenju ljudi, ali da je odlučio da svoj život posveti i "lečenju našeg društva".

On je na konferenciji za novinare objasnio da se na takav potez odlučio „zbog budućnosti svih nas, naše dece, naših prijatelja i naših komšija“.

„Ovo će da bude borba za sve naše ljude“, naglasio je Žujović i ukazao da je „naše društvo je ozbiljno i dugo bolesno, rekao bi predugo“.

„Jedan od osnovnih problema je problem neznanja i nekompetentosti“, uveren je Žujović, koji smatra da „situacija u kojoj smo zahteva stručnost, kompetentnost, a ne partijsku poslušnost“.

„Pošto se naše društvo našlo u situaciji vrlo teškog bolesnika, sa kompleksnim bolestima, mi smo oformili stručni konzilijum lekara. Ovaj konzilijum“, prema njegovom obrazloženju, „ima smo jedan zadatak – da vrati život našem društvu, da mu vrati osmeh“.

Kako je precizirao, pokret Za sve moje ljude ima 700 članova, među kojima su pravnici, ekonomisti, psiholoze, lekari, ekolozi i brojni drugi, u stručnim krugovima prepoznati kao „osobe koje znaju kako taj posao da završe“.

„Drugi koncept za kojim vapi naše društvo je koncept odgovornosti“, dodao je Žujović i objasnio da Pokret želi oporavak društva kroz jasan koncept odgovornosti za učinjeno ili neučinjeno.

Predočio je da „naše društvo neće više da trpi neodgovornost javnih službenika, javnih preduzeća i organa čija je funkcija servis građanima“.

„Za svaku grešku na svom poslu javni službenik, bio on poreznik, policajac, radnik Elektrodistribucije, ili lekar moraće da snosi odgovornost“, rekao je Žujović.

On je napomenuo da Pokret insisitira i na vraćanju izborne volje građanima ove zemlje i najavio da će, kroz reformu izbornog zakona, političkim partijama biti uskraćeno pravo da manipulišu izbornom voljom društva.

Reč koja bi mogla mnoge da zaboli, a toliko nam je bila potrebna poslednjih 20 godina je lustracija, smatra Žujović i navodi da će Pokret „svim srcem insistirati na donošenju zakona o lustraciji, ne kao vid revanšizma, već kao implementaciju ranije spomenutih koncepata“.

Komentari

Vaš komentar