Mihajlović: Ako padne deo Starice hoće li Ćuta da preuzme odgovornost?

Vesti 15. sep 202209:42 60 komentara
Tanjug / Zoran Milić

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da se radovi na teritoriji opštine Majdanpek izvode po nalogu inspekcije, jer je bezbednost ugrožena zbog pukotina u stenskom masivu na Starici.

„Što se tiče Starice, geološki, rudarski inženjeri, Institut, inspekcije, svi su naložili hitne mere sanacije kosine, jer je ugrožena bezbednost. Naložili smo da se uradi rudarski projekat, da se urade svi koraci i da se izvrši sanacija, inače će pasti deo Starice. Ako padne deo Starice hoće li poslanik Ćuta i svi što nešto ne daju da preuzmu odgovornost? Pa neće, ja ću“, navela je Mihajlović u saopštenju.

Pročitajte još:

Dodaje da „nije ništa sporno u tome da se oni bave politikom, ali ako ne znate činjenice, a dobijete sve argumente, kako možete i dalje da kažete da nije tačno“.

Mihajlović smatra da je greška što Srbija ne koristi litijum, jer postoje dokazane rezerve ove važne mineralne sirovine i ponavlja da je trebalo sačekati rezultate studija o proceni uticaja na životnu sredinu.

„Da smo sačekali studije, onda bismo znali da li je u skladu sa najstrožim standardima zaštite životne sredine ili nije. Mi nemamo te podatke i kada neko opet počne da priča da je to grozno i loše, ja kažem dajte da vidimo te podatke“, navodi Mihajlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare