Zorana Mihajlović i Đukanović: „Glup se sam javlja“, „fukara od ministarke“…

Vesti 02. jun 202213:38 > 13:57 78 komentara
MNE/ Zoran Petrović/ N1

To što je ministarka i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović dala intervju za list Nova, nije se dopalo njenim kolegama iz stranke.

Najpre je jutros premijerka Ana Brnabić na TV Happy izjavila da „nije fer i nije ljudski“ što je ministarka rudarstva i energetike dala intervju za Novu, kao medij, kako ona misli, „direktno u vlasništvu Dragana Đilasa“, „medij koji najgore govori o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici“.

„Nije fer prema onome kome taj medij najgore govori svaki dan i po čitav bogovetni dan, i ne samo o njemu lično već i o njegovoj porodoci. O mediju koji je njegovu decu i njegovog starijeg sina nazivao kriminalcem, povezivao sa mafijaškim klanovima. Jednostavno mislim da nije fer prema tom čoveku. Jeste par ekselans pitanje za stranku, ja ću na stranačkim organima pričati o tome, mislim da neke stvari jesu crvene linije i da jednostavno nisu ljudske“, rekla je premijerka.

Ona je navela i da „neće da se folira“ pa da kaže kako nema sukoba u Vladi.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić poručio je zatim ministarki Zorani Mihajlović da se „džaba“ trošila na skupe poklone i gala večere stranim ambasadorima.

O ambasadama je, interesantno, govorila jutros i premijerka, navodeći da svako „ko je mislio da pomoć ambasada i ambasadora ili bilo koje strane države može da pomogne u kadriranju da se nađe na mestu ministra, direktora nekog javnog preduzeća – taj se automatski diskvalifikao, a oni drugi – to su oni koji se preporučuju preko medija“.

Javio se član Predsedništva SNS, advokat Vladimir Đukanović i na Tviteru napisao: „Eto, mi smo nazadni, retrogradni, nedemokratski nastrojeni. Ipak, imamo ministarku Zoranu koja nas vadi, jer ona je moderna. Prosto nas obasipa demokratijom, otvorena je za medije koji kriminalizuju Vučićevu porodicu, posebno dete. Dobro je da imamo od koga da učimo“.

Na to je ministarka odgovorila na svom Instagram nalogu – napravila je skrinšotove gostovanja Đukanovića na TV N1 i Newsmax Adria, i napisala: „Moja pokojna baka Mileva je za ovakve govorila: Glup se ne traži, on se sam javlja“.

Screenshot/ Instagram

Na to joj je Đukanović odgovorio, nazivajući ministarku fukarom, na Tviteru: „Čuvaj mi se sine, stara majka kuka, svaka bi fukara da ubije vuka“.  Tako i ova fukara od ministarke dobro zna da su ova moja gostovanja bila pre nego što su gospoda počela da kriminalizuju porodicu Aleksandra Vučića i sve nas, a ona je odlučila njima da se „otvori“ posle toga“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare