Zoran Marjanović prvostepeno osuđen na 40 godina za ubistvo supruge

Vesti 22. jul 202211:25 > 11:37 181 komentara
Nova.rs/ Dragan Mujan

Zoran Marjanović, koji je optužen za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović, proglašen je krivim i osuđen na 40 godina zatvora. Njemu je odmah određen pritvor, javlja Nova.rs.

Tužilaštvo je dokazalo je da je okrivljeni Zoran Marjanović u vreme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično delo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vreme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i hteo“, stoji u saopštenju koje je ranije objavilo tužilaštvo.

Povezane vesti:

Podseća se da iz kombinovanog (sudskomedicinsko-trasološkog) veštačenja proizlazi da povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanete dok je ona još bila živa. Na osnovu lokalizacije, rasporeda, izgleda i vrste registrovanih povreda, proizilazi da su nastale jedna za drugom u kratkom vremenskom intervalu.

„Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim veštačenjem Komisije veštaka, kojim je utvrdjeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice što je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu“, dodaje se u saopštenju.

Marjanoviću je sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare