Živković: Opozicioni lideri da prevaziđu sujetu, jedna lista je recept za pobedu

Vesti 03. jun 202112:57 2 komentara
N1

Osnivač Nove stranke Zoran Živković izrazio je očekivanje da će se sve opozicione stranke i pokreti dogovoriti oko formiranja zajedničkih lista za beogradske i parlamentarne izbore i da će na predsedničkim izborima izaći s jednim kandidatom.

Živković je pre tri nedelje apelovao na opoziciju da se ujedini, predloživši da bi kandidate za odbornike u Beogradu trebalo odrediti do kraja jula, a za poslanike do 1. septembra, te i jedne i druge predstaviti 5. oktobra, kada bi takođe trebalo predstaviti i zajedničkog predsedničkog kandidata.

Živković je agenciji Beta kazao da je u razgovoru s predstavnicima političkih stranaka i pokreta bilo pozitivnih reakcija na njegov predlog, ali i da je bilo negativnih.

„Neki su pitali ko sam ja da iznosim takav predlog. Ipak, verujem u naknadnu pamet i nadam se da ćemo na predstojećim izborima izaći jedinstveni. To je jedini način da se zlo koje se zove režim Aleksandra Vučića pobedi na izborima“, rekao je on.

Dodao je da opozicija ima velike šanse da smeni aktuelnu vlast na svim nivoima.

„Ako nastupimo s jednom listom, pobedićemo režim u Beogradu, a sa dobrim zajedničkim kandidatom sigurno bi ušli u drugi krug predsedničkih izbora što bi bila velika šansa da se Vučićev režim smeni“, istakao je Živković.

On je ocenio da Aleksandar Vučić neće smeti da raspiše parlamentarne izbore ako opozicija napravi veliku koaliciju.

„U ovom trenutku je neophodno da opozicioni političari prevaziđu sujetu i prestanu s ‘borbom’ za lidera opozicije. Da bi neko postao lider mora da pobedi. Želim svima da postanu lideri, ali korak pre toga mora da bude pobeda nad režimom Aleksandra Vučića“, rekao je Živković.

Naglasio je da posle smene vlasti, u demokratskim uslovima gde će sudovi deliti pravdu, a mediji biti slobodni, svako može u parlamentu da zastupa svoju ideologiju i politiku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare