Žiofre: Nijedan zločin ne sme ostati nekažnjen, bezbednost novinara najvažnija

Vesti 03. dec 202110:42 > 11:08
Izvor: N1/arhiva

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre poručio je, posle prvostepene presude za ubistvo Slavka Ćuruvije, kako se nada da će taj pravni proces biti uskoro završen, kako bi se okončao slučaj star 23 godine.

„Sud prve instance je potvrdio presudu u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Zaista se nadam da će preostali deo pravnog procesa okončati ovaj 23 godina stari slučaj. Nijedan zločin ne sme ostati nekažnjen, bezbednost novinara je najvažnija“, napisao je Žiofre.

Povezane vesti:

U ponovljenom postupku, Sudsko veće Specijalnog suda proglasilo je krivim nekadašnje pripadnike Službe državne bezbednosti Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka, za ubistvo novinara i izdavača Slavka Ćuruvije.

Iz Fondacije Slavko Ćuruvija pozdravljaju odluku Specijalnog suda i navode da presuda nedvosmisleno potvrđuje da je ubistvo organizovala država kroz instrumentalizovani Resor državne bezbednosti.

Jelena Ćuruvija, ćerka ubijenog Slavka Ćuruvije, pozdravila je presudu i rekla da se nada da će Apelacioni sud da je potvrdi.

Branka Prpa, istoričarka i partnerka Ćuruvije, rekla je da osuđeni sigurno znaju ko je povukao oroz tog 11. aprila 1999. i upucao novinara.

Komentari

Vaš komentar