Žiofre: Klaster 4 će građanima Srbije doneti bitne benefite, nastaviti reforme

Vesti 16. dec. 202117:234 komentara
Podeli:
Izvor: Beta/Amir Hamzagić

Šef Delegacije Evropske unije Emanuele Žiofre izjavio je u Beogradu da će reforme koje se budu sprovodile kroz Klaster četiri doneti bitne benefite građanima Srbije koji pokazuju interesovanje za probleme vezane za životnu sredinu i energetiku. Otvaranje klastera, ocenio je, snažna je politička poruka koju je EU poslala Srbiji.

Povezane vesti

„Otvoren klaster koji se tiče zelene agende i povezanosti pomoći će Srbiji da se približi evropskim standardima u tim oblastima. Ove reforme će doneti bitne benefite građanima Srbije koji pokazuju interesovanje za probleme vezane za životnu sredinu i energetiku. Takođe je prilika za nove investicije, radna mesta i otvoreno tržište u Srbiji“, rekao je on danas na prijemu u Ambasadi Francuske povodom preuzimanja predsedavanja Evropskom unijom.

EU je, kako je naveo, prepoznala napredak Srbije u oblasti pravosuđa i reformi izbornih uslova, ali sada treba da napravi napredak u oblastima kao što su borba protiv korupcije, organizovanog kriminala, jačanje demokratskih institucija i javne uprave.

„Ohrabreni smo što znamo da će francusko predsedavanje nastaviti sa istom odlučnošću kao i slovenačko i što smo čuli snažno angazovanje predsednika (Francuske Emanuela) Makrona“, dodao je.

„To potvrđuje da su pregovori proces koji je zasnovan na zaslugama, on napreduje kad EU konstatuje napredak u primeni reformi“, dodao je.

Komentari

Vaš komentar