Žika Gojković se izvinio redakciji N1, poručio – podneće prijavu protiv NN lica

Vesti 25. jan 202222:11 > 26. jan 2022 11:38 8 komentara
Instagram/screenshot

Povodom fotografije koja je osvanula na Instagramu Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) na kojoj se vređaju novinari N1, Žika Gojković, koji tvrdi da je i dalje jedini legitimni predsednik POKS, uputio je našoj redakciji izvinjenje i poručio da je slika zloupotrebljena od druge struje u tom pokretu.

Poručio je i da to nije rečnik koji bi on ikada koristio i da mu je post podmetnut.

Naveo je i da će u sredu zbog toga podneti krivičnu prijavu protiv NN lica.

Inače, Gojković je izjavio da je Agenciji za borbu protiv korupcije tri puta prijavljivao prihode koje je dobijao kao član borda direktora u Mtelu, kćerki firmi Telekoma u Crnoj Gori i da ne zna zašto te podatke Agencija nije objavila. Drugo krilo te stranke, koje predvodi Vojislav Mihailović, ostalo je u predizbornoj koaliciji sa DSS-om i traži da ga nadležno ministarstvo upiše kao zakonskog zastupnika POKS-a.

Nedavno je Gojković, odgovarajući na pitanje N1, izjavio da je četiri godine član upravljačkog borda Mtela. Uz insistiranje na fotografije iz mobilnog telefona, po završetku konferencije Gojković je našoj kameri pokazao uslikana dokumenata, izveštaje o imovini i prihodima, koja, po njegovim rečima, potvrđuju da je prihode prijavljivao po zakonu.

A kada se naša ekipa vratila u redakciju, na Instagram profilu omladine POKS-a pojavila se fotografija sa sledećim komentarom: „Ono kada dokumentovano objašnjavaš ustašama sa N1 da si jedina opozicija u Srbiji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare