Žene iz Srema, Banata i Bačke predstavile doprinos očuvanju tradicije

Vesti 19. mar 202217:071 komentar
Podeli:
Izvor: TANJUG/ MRZS/ DJORDJE KRSTIC/bs

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić otvorila je manifestaciju "Ko se lepo nosi, taj se i ponosi", u Galeriji Beograd, na kojoj su žene iz Srema, Banata i Bačke predstavile doprinos očuvanju tradicije.

#related-news_0

Kisić je istakla da su žene Banata, Bačke i Srema primer kako svi treba da se udruže i zajedno rade na očuvanju tradicije i kulturnog nasleđa, jer se zajedničkim radom može apsolutno sve, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Vi predstavljate neverovatnu energiju i pokazujete istinski duh našeg naroda, pokazujete da smo ljudi velikog srca i da smo zemlja koja raširenih ruku dočekuje sve“, poručila je Kisić.

Kisić je rekla da su žene jake i hrabre i da je pravi trenutak da pokažu koliko su sposobne da doprinesu još bržem razvoju Srbije.

Ona je ukazala na veliki značaj ovakvih manifestacija, kojima se čuvaju ime, običaji, nasleđe, tradicija i država Srbija.

Manifestaciju je u Galeriji Beograd organizovalo Udruženje žena „Naše nasleđe“, a tom prilikom organizovana je revija originalnih narodnih nošnji, defile učesnika programa, izložene su narodne rukotvorine, a svoj rad predstavilo je nekoliko kulturno umetničkih društava sa teritorije Vojvodine.

Komentari

Vaš komentar