Žena nakon različitih vakcina imala jaku reakciju, lekari priznali propust

Vesti 08. apr 202119:20 21 komentara

Posle Slađana Antića iz Vranja koji je prvo primio Fajzer, a na revakcinaciji kinesku vakcinu, slična sitacija dogodila se i u Čačku. Snežana Ćirović otišla da dobije drugu dozu Sinofarma, ali je umesto kineske, dobila Fajzera.

Snežana je u sredu otišla na punkt u Dom kulture u Čačku, kako bi primila drugu dozu vakcine Sinofarm. Ali, kada je krenula kući, pogledala je potvrdu o izvršenoj vakcinaciji na kojoj je pisalo da je primila drugu dozu Fajzera. Kada se vratila da pita o čemu se radi, shvatila je da su joj sestre dale pogrešnu dozu.

Povezane vesti

Snežana, iako je ranije pristala da govori za N1 o ovom slučaju, nije mogla, jer je morala iste večeri da se javi u hitnu službu zato što je imala povišenu temperaturu, ali i mučnine. Njen suprug Željko rekao nam je u telefonskom razgovoru da je bila teška noć i da niko nije spavao, jer je Snežana imala jaku reakciju na vakcinu. Kazao je da su skoro celu noć proveli u ambulanti hitne službe, da njegovoj supruzi ni posle pregleda nije bilo dobro, i da je tek sutradan zaspala.

Iz Radnog tima za praćenje širenja epidemije u Čačku, kažu da je prilikom revakcinacije Snežane Ćirović napravljen propust. Napominju da je predmet u vezi sa ovim slučajem prosleđen inspekciji zdravlja i da u toku je postupak utvrđivanja činjenica.

„To jeste propust, da se ne lažemo. Ali, najbitnije je da se njoj ništa neće dogoditi u zdravstvenom smislu. Nije trebalo da dogodi tako nešto. Ali, njoj u zdravstvenom smislu neće biti ništa“, naveo je dr Mihailo Luković.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Aksentije Tošić naglasio je da je nemoguće dati desetine hiljada vakcina, a da se ne dogodi neki propust.

„Ne postoji nikakvo medicinsko teoretsko objašnjenje, zašto bi uopšte došlo do nekakvih tegoba. Čak, moje lično mišljenje je da to uopšte i nije tako loše. Ali, propisi su takvi da onom vakcinom kojom se vakcinišite, s njom treba da se i revakcinišete“, istakao je Tošić.

Slađan Antić iz Vranja je ispričao da ga je nakon druge doze, različite vakcine, počela da hvata nesvestica. Da je čak proveo četiri sata u urgentnoj medicini, gde je primio infuziju i urađena mu je analiza krvi, a da onda poslat na interno odeljenje i na neurologiju.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare