Zemljotres s epicentrom u Hercegovini, osetio se u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori

Vesti 22. apr. 202223:26 > 23. apr. 2022 01:5086 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Zemljotres, čiji je epicentar bio u Hercegovini, potresao je ne samo Bosnu i Hercegovinu, već i Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku. Od povreda zadobijenih u potresu preminula devojka iz Stoca.

Seizmološka služba Hrvatske objavile je da je u 23.07 zabeležila potres kod Ljubinja u Bosni i Hercegovini, a da je magnituda iznosila 6.1 po Rihteru. Zemljotres se, prema podacima EMSC, osetio i u Albaniji, Severnoj Makedoniji, Italiji i Sloveniji.

Stanovnici Beograda i Novog Sada na društvenim mrežama navode kako su osetili podrhtavanje tla.

Zemljotres se osetio u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine. Od jačine potresa sve je podrhtavalo gotovo jedan minut, a građani koji žive na višim spratovima prijavljuju da su im padale stvari.

Kako javljaju čitaoci sarajevskog N1, potres se osetio u Sarajevu, Mostaru, Trebinju, Banjaluci… Devojka (28) iz Stoca preminula je od posledica povreda zadobijenih u zemljotresu, potvrđeno je za N1 Sarajevo iz bolnice „Dr Safet Mujić“.

Mostarci su iz straha izašli iz svojih domova, a prema fotografijama sa terena, na zgradama se obrušio deo fasada. „Sve se treslo, odmah smo izašli napolje“, kazala je vidno uzmirena gospođa.

Izvor : N1

U Ljubinju je zabeležena velika materijalna šteta.

Iz Hrvatske stižu izveštaji da se potres osetio širom Dalmacije – u Sinju, Splitu, Dubrovniku, Zadru. Civilna zaštita navodi kako za sada nema dojava o materijalnoj šteti u Hrvatskoj, te da se može očekivati još manjih podrhtavanja idućih sati.

Crnogorski mediji nisu izvestili o eventualnoj šteti, dok građani na društvenim mrežama pišu o iskustvima tokom potresa.

Sudeći po njihovoj reakciji na društvenim mrežama, potres se snažno osetio u Nikišiću, te u Podgorici,Kotoru, Herceg Novom i Baru.

Komentari

Vaš komentar