Željko Hubač: Razum još nije izgubio rat, ali Vaterlo je sve bliži

Vesti 04. okt 202109:38 > 11:24 6 komentara
N1

Sudovima će biti teško da procesuiraju Predraga Koluviju, rekao je dramaturg Željko Hubač komentarišući izjave predstavnika vlasti o slučaju Jovanjica i novinske tekstove povodom njih.

Hubač smatra da je rezultat toga da policajcima neće pasti napamet da hapse ozbiljne kriminalce, i ocenjuje da je cela priča „van razuma“.

Povezane vesti:

“Poslednjih decenija, posebno poslednjih godina razum gubi bitke – namerno kažem da nije izgubio rat, ali Vaterlo je sve bliži”, rekao je Hubač u Novom danu na N1.

On je bio upitan da prokomentariše izjave predsednika Aleksandra Vučića, koji je relativizovao optužbe na račun vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi, ocenio da je čitava afera nevažna, a marihuana u više zemalja legalizovana.

“I u Holandiji, gde je legalizovano, deluje problematično”, prokomentarisao je Hubač i upitao kako je moguće da neko gaji tone marihuane blizu Beograda.

Kazao je da se sudski procesi vode u medijima i utiču na tok predmeta, a da se očigledno ne poštuje zakon.

Prepričao je razgovor sa poznanikom koji je postao direktor jedne institucije i insistirao da mu kaže, tokom razgovora uz kafu, šta je sve stekao za godinu dana koliko je na funkciji.

“Kad sam ga pitao kako je to uspeo, rekao je – ‘sve što je po zakonu nije mi strano’. Što će reći, zakoni imaju falinke”, rekao je Hubač.

Hubač kaže da su vlast i opozicija tokom pregovora o izbornim uslovima pod patronatom Evropskog parlamenta zapravo pregovarali o primeni zakona, dok opozicija troši energiju na međustranačke sukobe.

Ocenio je da se u opoziciji dugo bore za to ko će biti lider opozicije, i rekao da se ne slaže sa bivšim ambasadorom Vladetom Jankovićem, koji je rekao da oni koji hoće da idu u više kolona “rade za Vučića”.

Vređa kada neko govori da ne veruje u mere

Hubač je rekao da ga vređa kada neko govori protiv mera za zaštitu od koronavirusa, poput izjave premijerke Ane Brnabić da “ne veruje u mere”.

“Ako pratite politički šta se događa i ako su vam rejtinzi bitni, u ovom trenutku ako uvedete obaveznu vakcinaciju, imaćete revolt, proteste na ulici. Ukoliko uvedete mere, imaćete proteste na ulici”, rekao je on.

Podsetio je na izjavu bivšeg člana Kriznog štaba Branimira Nestorovića, kog nije imenovao, da se radi o “smešnom virusu”, dodajući da je se tada ceo državni vrh smejao i niko se nije ogradio od te izjave.

Danas taj čovek priča o nekim vanzemaljcima u telu ljudi, rekao je Hubač za Nestorovića, odbacujući tvrdnje državnika da su “učinili sve” za suzbijanje epidemije.

“Ne, vi niste ‘učinili sve’. Vi ste učinili sve što bi na neki način pomoglo vašem rejtingu”, rekao je Hubač.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare