Železnički saobraćaj na barskoj pruzi i dalje u prekidu

Vesti 13. dec 202113:42 1 komentar
N1

Železnički saobraćaj na barskoj pruzi na relaciji Beograd–Požega od juče ujutru je u prekidu zbog rastinja, koje je pod teretom snega na više mesta palo na kontaktnu mrežu železnice, potvrđeno je za N1.

Zbog nevremena na barskoj pruzi juče je čekao voz u Beloj Reci za Lazarevac. Putnici, koji su zbog oštećenja kontaktne mreže u vozu iz Požege čekali šest i po sati u stanici Lastra kod Valjeva, prevezeni su do odredišta autobusima.

U saopštenju za javnost koje je u nedelju objavila PR služba „Infrastrukture železnice Srbije“ stoji da je saobraćaj zaustavljen zbog problema na četiri punkta, u Beloj reci, između Valjeva i Valjevskog Gradca, kod Kosjerića između Lastre i Samare, te da se na svim drugim železničkim pravcima saobraćaj odvija otežano, ali bez prekida.

Nešto više od 30 putnika provelo je šest i po sati u vozu u stanici Lastra, koja se nalazi na 12 kilometru na ulazu u Valjeva iz pravca Požege, zbog stabala koja su se pod teretom snega na više mesta obrušila na kontaktnu mrežu u kanjonu reke Gradac, potvrdio je za N1 Nenad Stanisavljevic, PR “Infrastrukture železnice Srbije”.

Putnike je u 14.35 u stanici Lastra preuzeo autobus, čiji je vozač i sam imao problema da se probije do stanice Lastra jer je na putu Valjevo – Kosjerić bio preprečen kamion.

Radi se o vozu koji je krenuo iz Požege jutros u 7.17 sati, a u Beogradu je po redu vožnje trebalo da bude nešto posle 9 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare