Zelenović zove opoziciju na dogovor: Budući kandidat i građani to očekuju

Vesti 24. jan 202208:40 > 10:058 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Nosilac novoformirane koalicione liste "Moramo" Nebojša Zelenović ocenio je da "budući kandidat opozicije za predsednika Srbije, kao i sami građani", prvenstveno očekuju dogovor i ponovo pozvao opozicione stranke da se dogovore.

„Kada se predstavi kako i na koji način ta borba treba da se vodi, ko iza te borbe stoji, šta je plan, kakva je strategija, kako se to komunicira, kako se čuvaju kutije, kako se borimo svi zajedno, verovatno bi nas dovelo do toga da imamo kandidata koji može ubedljivo da pobedi Aleksandra Vučića na sledećim predsedničkim izborima“, rekao je Zelenović za televiziju Nova S.

POVEZANE VESTI:

Prema njegovim rečima, u medijima se kalkulisalo ko bi mogao da bude kandidat opozicije i podsetio da su se pominjali Miodrag Zec, Dejan Šoškić, Dragan Bjelogrlić, Vladeta Janković…

„To su sve ljudi koji su ugledni, kvalitetni, izuzetni kandidati. Naravno da su odbili (kandidaturu), svako bi odbio da ste ga na taj način (kroz medije) pitali“, kazao je Zelenović.

Istakao je da je neophodno pred potencijalne kandidate staviti dogovor na sto i predočiti im šta su prednosti i mane jedne takve borbe.

„Činjenica je da kada vi razgovarate sa ljudima bez ičega u rukama, vi onda ne možete očekivati pozitivan odgovor od njih“, naglasio je Zelenović.

Koaliciju „Moramo“ nedavno su formirali Otvorena građanska platforma Akcija, koju čine stranka Zajedno za Srbiju i 30 lokalnih inicijativa, pokret Ne davimo Beograd i pokret Ekološki ustanak.

Ranije je najavljeno da će koalicija „Moramo“ izaći na parlamentarne i lokalne izbore najavljene za 3. april, a da bi potencijalno mogli da podrže zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije.

Komentari

Vaš komentar