Zelenović: Vlast se uplašila internacionalizacije problema Rio Tinto

Vesti 01. nov 202122:018 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Lider stranke Zajedno za Srbiju i Otvorene građanske platforme "Akcija" Nebojša Zelenović kazao je za televiziju Nova S da se vlast uplašila internacionalizacije problema Rio Tinto i posete evropske poslanice Viole fon Kramon Loznici i Gornjim Nedeljicama. Najavio je da će krajem novembra biti održan drugi Regionalni forum mreže zelenih Zapadnog Balkana i da će sve učesnike odvesti u Gornje Nedeljice da se na licu mesta uvere u kakvim su problemima građani zbog planiranog rudnika Rio Tinta.

U dogovoru sa ekološkim aktivistima i Aleksandrom Jovanovićem Ćutom uspeli smo da dovedemo evropsku poslanicu iz stranke Zelenih u Gornje Nedeljice, kako bi videla to zlo koje nam se spmea, kazao je Zelenović.

Povezane vesti

On se osvrnuo i na grupu pripadnika Srpske napredne stranke, koji su sačekali Fon Kramon u Loznici i Gornjim Nedeljicama i pokušali da naprave incident.

Da u Gornju Nedeljicu dođe gomila huligana i da vređa evropsku poslanicu iz stranke Zelenih, koja će za mesec dana da napravi novu nemačku vladu, to ne može da naredi niko drugi nego predsednik, naglasio je Zelenović.

Lider ZZS je istakao da Fon Kramon nije samo izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo i Metohiju, već na neki način za čitavu Srbiju, pa mora biti upoznata sa svim stvarima koje se dešavaju.

Zelenović je dodao da su sada u Evropskom parlamentu upoznati sa problemom rudnika Rio Tinto, a pogotovo članovi Zelene porodice.

Imali smo prvi sastanak Mreže zelenih Zapadnog Balkana, a krajem novembra imaćemo i drugi i sve ću ih dovesti u Nedeljice. Tamo će videti ljude koji se bore, hrabre ljude, njih 5.400 samo iz Loznice koji brane svoju zemlju i svoju budućnost, rekao je Zelenović i dodao da nikada nije kasno da se zaustavi projekat Rio Tinta.

Komentari

Vaš komentar