Zelenović: Trenutna pozicija Srbije po pitanju stava prema Rusiji je neodrživa

Vesti 30. sep 202210:153 komentara
Izvor: TANJUG/VLADIMIR SPORCIC

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je da je pozicija u kojoj se Srbija trenutno nalazi, po pitanju stava prema Rusiji, politički neodrživa i da građani treba da budu obavešteni o "opcijama" Srbije.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Zelenović je kazao da će stranka Zajedno nastojati da temu pozicije Srbije prema Rusiji postavi kao najvažniju temu u društvu i u državi.

Pročitajte još

„Građani imaju pravo da znaju šta su opcije, neodrživa je sadašnja pozicija. Mi se zalažemo da građani budu najbolje moguće informisani i da u ovom parlamentu razgovaramo o svakoj temi“, rekao je kopredsednik stranke Zajedno.

Vreme ne radi za Srbiju po ovom pitanju, zaključio je Zelenović.

On je dodao da je velika greška bio plan konsultacija za naredne dve godine, koje su potpisali srpski ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Nikola Selaković i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, navodeći da je to potpisivanje na negativan način ocenila evropska zajednica.

Izvor: N1

Zelenović je rekao da su na sastanku sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom razgovarali najviše o poziciji Srbije, ali i o formiranju vlade i o skupštini, ističući da će se Bilčik o tom sastanku oglasiti saopštenjem.

Komentari

Vaš komentar