Zelenović traži posebnu sednicu Skupštine nakon potpisivanja sporazuma s Rusijom

Vesti 27. sep 202217:43 6 komentara
N1

Šef poslaničke grupe Moramo-Zajedno, Nebojša Zelenović, uputio je zahtev predsedniku Skupštine Srbije da sazove posebnu vanrednu sednicu na kojoj će aktuelni ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović odgovarati na poslanička pitanja u vezi sa situacijom nakon potpisivanja sporazuma sa ruskim Ministarstvom spoljnih poslova, koja preti da stopira proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Zelenović je naveo da je neophodno otvoriti debatu kako bi se Narodna skupština izjasnila da li Srbija nastavlja svoj put ka članstvu u EU.

„Podsećamo, samo tri dana nakon što je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin zapretio bacanjem nuklearne bombe ukoliko Ukrajina nastavi sa oslobađanjem okupiranih teritorija, ministar Nikola Selaković je sa ministrom spoljnih poslova Rusije, Sergejem Lavrovim, potpisao ugovor o daljoj saradnji“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su Zelenović i narodni poslanik Đorđe Miketić poslali i zahtev za hitno sazivanje sednica Odbora za evropske intergacije i Odbora za spoljne poslove, kako bi se razgovaralo o trenutnoj poziciji Srbije na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare