Zelenović Palmeru: Vlast u Srbiji neprihvatljivo zloupotrebljava institucije

Vesti 04. jun 202118:46 2 komentara
N1

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović je danas na sastanku sa izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom ukazao na "neprihvatljivu zloupotrebu institucija koju sprovodi vlast u Srbiji", saopštio je ZZS.

Povezane vesti:

„Ustavni sud više od godunu dana ne donosi odluku po žalbi ZZS podnetoj zbog grubog kršenja izbornog zakona na lokalnim izborima u Šapcu“, rekao je Zelenović i naveo da bi zakonita odluka Ustavnog suda dovela do ponavljanja tih izbora.

Zelenović je Palmeru rekao i da „mora da bude iskorenjeno učešće mafije u izbornom procesu, pod pokroviteljstvom vlasti“.

Lider ZZS je američkom diplomati kazao da je sprovođenje zakonite procedure za dodelu slobodne nacionalne televizijske frekvencije jedan od ključnih preduslova za izlazak na buduće izbore u Srbiji.

On je, kako navodi ZZS, američkom diplomati izneo plan za sprovođenje „predizbora“ u Srbiji, i ocenio da je to najefikasniji način za vraćanje poverenja građana u izbore i mogućnost da svojim glasovima odrede budućnost.

Sastanak je održan u sklopu višednevne posete Metjua Palmera Balkanu.

S Palmerom su razgovarali i predstavnik Pokreta „Ne davimo Beograd“ Dobrica Veselinović i Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare