Zelenović: Ovo je prirodna reakcija na priznanje Vučića

Vesti 03. jan 202214:5435 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović došao je na proteste u Preljinu, a za N1 je rekao da su današnji skupovi prirodna reakcija građana koji ne žele da ih prave ludima nakon "priznanja Aleksandra Vučića" da će se sa projektom Jadar nastaviti.

Upitan otkud on u Preljini, Zelenović kaže da su se dogovorili u okviru zeleno-levog bloka da se rasporede i da je on došao u Preljinu. Okupili smo se nakon priznanja predsednika Vučića da će se sa projektom Rio Tinta nastaviti, dodao je.

Povezano:

„Ovo je prirodna reakcija, koja dolazi od građana koji ne žele da ih prave ludima, došli smo da iskoordiniramo naše akcije i da već od narednog vikenda krenemo u zajedničku borbu“, rekao je Zelenović.

Naš cilj je zajednički – da vidimo leđa Rio Tintu, a očigledno da su oni i SNS jedno te isto, i da kad vidimo leđa vlasti, videćemo i Rio Tintu, kaže on. „I ta borba nas vodi ka tome da se to reši mirno, na izborima 3. aprila, ja sam za taj način“, kaže Zelenović.

Upitan o protestima u Šapcu, gde je bilo više desničara ovog puta, kaže da nije bio u komunikaciji sa organizatorima današnjeg protesta u tom gradu i da nema informacije o tom skupu.

Veruje da može da se zaustavi projekat Rio Tinto. Ne mogu da verujem da je država donela planove koje je donela, sprovela infrastrukturu, rekao je Zelenović i upitao „za šta milijardu“, dodajući da očigledno država ima toliko para „kad se bacaju za kupovinu glasova“.

 

 

Komentari

Vaš komentar