Zelenović: Ne bih se sastao sa Vučićem oko pitanja odnosa sa Rusijom i Kosovom

Vesti 08. maj 202217:50 12 komentara
N1

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da ne bi išao na sastanak na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, oko rešavanja pitanja odnosa sa Rusijom i Kosova jer "ne postoje uslovi za delotvornu komunikaciju sa vlašću".

Zelenović je za list „Danas“ rekao da „režim strašno politički zloupotrebljava državu i da besprizorno upravlja medijima“.

„Ne vidim mogućnost delotvorne komunikacije sa vlašću dok ne bude sasvim jasno da postoji spremnost za promene u ovim ključnim stvarima. Toga nema ni na vidiku. Da budem jasan, REM mora da garantuje slobodu informisanja, RIK slobodne i fer izbore, a država, u najširem smislu, mora prestati da bude mehanizam za zlostavljanje političkih protivnika. Kada bude bilo moguće o tome ćemo ozbiljno razgovarati“, rekao je Zelenović.

On je rekao i da se, po pitanju odugovlačenja saopštavanja zvaničnih rezultata izbora, koji su održani 3. aprila, odnosno odugovlačenja formiranja novog saziva skupštine Srbije i vlade, „Vučić ponaša očekivano“.

„I posle ranijih izbora je odugovlačio sa formiranjem vlade. Naravno da sada ima dodatan razlog za takvo ponašanje. Važno je da prozapadna opozicija pokaže građanima da je razumela duh vremena. Radim na integrisanju svih delova koalicije ‘Moramo’ u snažnu političku stranku“, rekao je Zelenović, čija je stranka na izborima bila deo te koalicije.

Naveo je da se koalicija „Moramo“ priprema za parlament, gde će „izaći sa predlogom zakona o trajnoj zabrani rudarenja litijuma i bora“.

Na pitanje da oceni posledice sastanka lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa sa Vučićem, do koga je došlo nakon izbora, Zelenović je odgovorio da „taj sastanak nije bio dobar ni za Đilasa, niti za celu opoziciju“.

On je naveo i da je „velika šteta“ što opozicija nije organizovala „predizbore“, jer je uveren da bi „tako došli do pobede u Beogradu“, a „na parlamentarnim i predsedničkim izborima potpuno bi bila drugačija dinamika“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare