Zelenović: Čujem da su svi nezadovoljni, ali ne može Fajon da pobedi umesto nas

Vesti 08. sep 202113:37 > 13:4243 komentara
Nebojša Zelenović
Izvor: N1/arhiva

Predlog evroparlamentaraca koji posreduju u dijalogu o izbornim uslovima komentarisali su i predstavnici pokreta Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju Dobrica Veselinović i Nebojša Zelenović koji su u poseti evropskim institucijama i partnerskim organizacijama. Razgovarali su Briselu "o urušavanju demokratije u Srbiji i o nepostojanju političke volje vlasti da se unaprede izborni uslovi". Veselinović i Zelenović su sa evroparlamentarcima razgovarali i o "pritiscima na aktiviste, nezavisne medije i političke protivnike režima Aleksandra Vučića". Veselinović je rekao da žele da pokažu da se u sedištu Unije ozbiljno shvataju i da Brisel u njima vidi partnere ka evropskoj budućnosti Srbije. Zelenović kaže da može da nađe zamerke predlogu koji im je dostavljen, ali da je konačno jasno da bez odlučne intervencije iz Evrope neće biti pomaka.

„Zahvalan sam što imamo njihovu podršku i što su preuzeli na sebe odgovornost. Čujem da su svi nezadovoljni dokumentom, ali ne može Tanja Fajon da pobedi umesto nas. Mi treba da radimo na tome da pojačamo svoje pozicije. Upravo to radimo Dobrica Veselinović i ja“, rekao je Zelenović.

Povezane vesti

Ocenio je da u dokumentu ima puno stvari koje su diskutabilne.

„Nisam video da u dokumentu postoji bilo šta što se tiče izbacivanja mafije iz izbornog procesa. Ja sam imao dokaze i suočili smo se sa ozbiljnim pritiscima i to se dešava u svim gradovima. O tome nema ništa, tražićemo da se to popravi“, rekao je Zelenović.

Prema njegovom mišljenju, postoji dobra namera da se na najbolji mogući način uredi pojavljivanje svih na Javnom servisu.

„Gledaćemo, ako može, da se to slično desi na privatnim televizijama sa nacionalnom frekvencijom. To će biti sadržaj pisma, očekujemo sledeću rundu razgovora“, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li vidi raspoloženje vlasti da se takav dokument prihvati, Zelenović je rekao da je važno da uz sebe imaju evropske partnere koji hoće da pomognu.

„Neka kažu da neće, baš bih voleo da kažu da neće. Nakon svega što smo prošli zajedno, nakon svih utvrđenih nepravilnosti, svih muka kroz koje prolazimo, baš bih voleo da kažu da neće. Mislim da neće to reći. Ako kažu da neće, onda ćemo na ulicu“, rekao je Zelenović.

Komentari

Vaš komentar