Zelenović: Do dijaloga što pre, ko zna šta može da se desi – rastu tenzije

Vesti 15. jan 202119:50 > 20:04 13 komentara

"Do dijaloga što pre da dođe, jer ko zna šta može da se desi, tenzije rastu. Mi od početka želimo da se dobro pripremimo i sarađujemo sa svima koji žele da opozicija ima jedinstven nastup", rekao je predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

„Dobili smo tekst o zajedničkoj platformi za fer izbore iz DS, SSP i PSG i na njemu radimo da se pripremimo za razgovor. Sama ideja razgovora nije dovoljna, svako iz opozicije treba da uradi nešto svakoga dana, mi radimo da okupimo što više saveznika i partnera“, rekao je Zelenović.

On je objasnio da rade na tome da u svim velikim gradovima imaju svoju organizaciju, a da se u manjim gradovima i opštinama mreža proširi.

Povezane vesti:

„Izrada jednog zajedničkog programa, da damo odgovor građanima na najvažnija pitanja – ekonomija i ono što se dešava u svetu, a to je ekonomska revolucija. Mislim da Srbija nema odgovor na to i želimo da ga izgradimo. Da damo odgovor na nejednakosti koje postoje u društvu“, objasnio je.

Kako je rekao, nije zabranjeno raditi na programu stranke, jer moraju spremno da sačekaju razgovore kad do njih dođe.

„Imaćemo priliku sa partnerima iz EU da razgovaramo šta mi možemo da ponudimo i treba se pripremiti. Nije to kampanja, već ozbiljna priprema za nešto što sledi“, pojasnio je lider Zajedno za Srbiju.

Na pitanje da li je iskrena želja vlasti da se razgovara, Zelenović poručuje da ne vidi da postoji spremnost i da nijedna instanca države to nije pokazala.

„To sve polazi iz kabineta predsednika, pošto ne postoji želja, moramo je uputiti, da bismo to uradili, opozicija mora da izgradi relevantnost. Tako što imate program i plan i onda podelite s građanima. Onda postajete ozbiljan pregovarač za stolom, koji može da iznosi zahteve, to sad radimo, jačamo svoju poziciju“, pojasnio je.

„Mi smo svesni da uslovi u kojima su se desili izbori pokazuju da je to nemoguća misija. Iskustvo iz Šapca i sve nezakonite radnje su dobar dokaz koji možemo da stavimo na sto kada budemo razgovarali. Ako će oni biti kao ovi u Šapcu, mislim da će široka zajednica ljudi reći to ne može tako. Mislim da EU treba da se izrazi kako su izgledali izbori. Nakon 30 godina nemamo opoziciju u parlamentu i parlament nema kapacitet da donosi odluke i o tome treba da razgovaramo“.

Poručuje da sebe nikada nije doživljavao kao nekoga ko se bori za poziciju i poručuje da treba raditi na zajedničkim vrednostima i pravilima ponašanja.

„Treba podržati kandidata koji može da pobedi. Iz naše stranke je uvek stizala podrška onom kandidatu koji može da pobedi, da bi do toga došlo, treba definisati politike i polazne tačke. Postoji procedura kako se dolazi do kandidata, to mora da bude dogovor sa građanima“, rekao je Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare