Zelenović, Ćuta i Veselinović odgovaraju ministarki na prozivke

Vesti 28. okt 202117:25 > 17:28 4 komentara
Rio Tinto, Riotinto, kompanija, dolina Jadar,
N1

Aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd i Nebojša Zelenović, lider Zajedno za Srbiju odgovorili su na prozivke ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, a povodom današnjeg sastanka sa izvestiteljkom Evropskog parlamenta za Kosovo Violom fon Kramon. Ministarka je, naime, navela da se na današnjem sastanku sa Violom fon Kramon - dogovara lobiranje za nezavisnost Kosova.

„Razgovori koje Ćuta, Zelenović i Veselinović imaju sa Violom fon Kramon imaju veze jedino sa lobiranjem za priznanje tzv. Kosova. Nikakvih razgovora o životnoj sredini tu neće biti, jer je to žena koja je zainteresovana samo za jednu stvar, a to je da propagira nezavisnost Kosova“, ocenila je Mihajlović povodom današnjeg sastanka dela srpske opozicije sa Kramon.

Ćuta: U dolini Jadra može da se desi novo Kosovo

Aleksandar Jovanović Ćuta ističe da je više puta javno rekao da nikad u životu ne bi priznao Kosovo.

„A Zorana nek dođe ovamo da se izjasni po pitanju Rio Tinta, jer se ovde u dolini Jadra može desiti novo Kosovo. To imam da joj poručim“, prokomentarisao je ministarkine reči za Nova.rs Aleksandar Jovanović Ćuta.

Veselinović: Najveći patriotizam je očuvanje zdravlja građana

Odgovarajući na optužbe ministarke rudarstva i energetike Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd kaže da je to jeftini spin za skretanje pažnje sa ekološke katastrofe do koje nas je dovela nebriga vlasti.

Pročitajte još:

„Za mene, nema većeg patriotizma od očuvanja zdravlja naših građana i od zaštite prirode u našoj zemlji. Ovakve izjave ministarke energetike u danima kada su gradovi u Srbiji ponovo najzagađeniji na svetu i kada Beograđani mogu lakše vazduh da vide nego da ga udišu, služe da se pokret Ne davimo Beograd i njegovi partneri dezavuišu krijući se iza nerazumljive priče o Kosovu“, kaže komentarišući izjavu ministarke, Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd.

Ovakvim jeftinim spinovima, kaže Veselinović, nije moguće skretanje pažnje sa ekološke katastrofe do koje nas je nebriga vlasti dovela.

„Ta nebriga odnosi hiljade života godišnje od posledica zagađenja vazduha. Ta nebriga prouzrokuje da desetine gradova u Srbiji nemaju ispravnu pijaću vodu. Ta nebriga donosi opustošene delove naše zemlje i zatrovane reke. Ne davimo Beograd će sa svojim partnerima iz zemlje, okruženja i sveta nastaviti da kreira i predlaže ekološki odgovorna rešenja i politike razvoja kako bismo ublažili posledice njihovih pogrešnih projekta. Današnja reakcija ministarke svedoči o tome da je javnost u Srbiji svesna da su čist vazduh, voda i zemlja najvažniji prioriteti u Srbiji danas i mi ćemo nastaviti da se borimo da se građankama i građanima obezbedimo pravo na čistu vodu, vazduh i zemlju“, zaključuje Veselinović.

Zelenović: Mihajlović je ušla u ulogu Mire Marković

Nakon što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla da razgovori izvestiteljke Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon sa delom opozicije „jedino imaju veze sa lobiranjem za priznanje Kosova“, jedan od „prozvanih“, lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović kaže da se ovakve „besmislene i brutalne laži na kraju završavaju političkim ubistvima“.

Zorana Mihajlović je ušla u ulogu Mire Marković. Ovakve besmislene i brutalne laži na kraju se završavaju političkim ubistvima. Pobedili smo zlo jednom, početkom ovoga veka, učinićemo to ponovo. Slobodarski duh građana Srbije trijumfovaće nad bezumljem koje svim silama i sredstvima čuva golu vlast“, rekao je Zelenović.

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon obilazi danas Loznicu i Gornje Nedeljice, i tom prilikom će, zajedno sa platformom Akcija, Ne davimo Beograd i Ekološkim ustankom, kako je navedeno – „podržati borbu meštana jadarskog kraja za istinu, vladavinu prava i zaštitu životne sredine“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare