Zekić o intervjuu u Informeru: Ne vidim nikakav problem i razlog za histeriju

Vesti 02. okt 202223:47 95 komentara
N1

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je, komentarišući intervju lista Informer sa višestruko osuđivanim silovateljem Igorom Miloševićem, da tu "zaista ne vidi nikakav problem i razlog za takvu histeriju".

„Meni uopšte nije jasna ta histerija koja je došla iz redova neoliberalne Srbije, ne znam kako da ih nazovem. Ljudi, mi živimo u 21. veku. Odavno je neko rekao da novine prodaju suze, krv i slavne ličnosti“, rekla je Zekić u emisiji „Hit Tvit“ na TV Pink.

POVEZANE VESTI:

Po njenim rečima, prvo su društvene mreže pratile kretanje silovatelja od kada je pušten iz zatvora, pa su to preuzeli mediji i „pravili poternicu“, da bi na kraju došlo do „ekskluzive“.

„Jer to definitivno jeste ekskluziva, da Informer prvi dođe do tog čoveka“, ocenila je Zekić.

Navela je primere intervjua sa bivšim vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom, u kome je detaljno pričao kako je njegova vojska pobedila američku, kao i intervju sa masovnim ubicom i silovateljem u SAD Tedom Bandijem.

„Jeste bio u zatvoru, ali taj intervju, pošto je bio dan pred njegovo pogubljenje, se razmatra kao društveno koristan već 30 godina u Americi“, kazala je Zekić.

Ona je ocenila i da bi, da se „delić onoga“ što se tokom protesta ispred redakcije Informer desilo uredniku tog lista Draganu J. Vučićeviću, desilo nekome od članova Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), „to bi bila nadignuta dreka na sve strane“.

Naglasila je da REM nema nikakve veze sa tim slučajem, jer se taj intervju pojavio „prvo u elektronskom izdanju štampanog medija, a zatim i u štampanom mediju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare