Zekić: Ne postoji zakonski rok za odluku o petoj frekvenciji

Vesti 29. nov 202213:08 29 komentara
Olivera Zekić
Fonet/Milica Vučković

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da po Zakonu o upravnom postupku ne postoji rok za rešavanje predmeta o dodeli pete dozvole za televizijsku frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću. 

Zekić je agenciji Beta kazala da REM nije probio rokove konkursa za petu televizijsku frekvenciju.

Povezane vesti

„Sada su na dnevnom redu REM-a sednice na kojima će se odlučivati o dodeli radijskih frekvencija i dozvola za beogradske televizije. O petoj nacionalnoj frekvenciji članovi Saveta REM-a odlučiće naknadno“, navela je Zekić.

Na pitanje Bete kada će Savet REM-a odlučivati o tome kada će dodeliti petu nacinalnu televizijsku frekvenciju, Zekić je kazala da će to biti na nekoj od narednih sednica.

Predstavnica Saveta REM Višnja Aranđelović izjavila je da ne očekuje da će odluka koja će televizija dobiti „petu frekvenciju“ biti doneta u naredna tri dana, već do kraja godine, prenelo je ranije danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Savet REM-a je 10. avgusta raspisao javni konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i za 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda.  Kandidati za petu frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću su: Nova S, Kopernikus, Kurir i BK.  Na prethodnom konkursu, dozvole za frekvencije s nacionalnom pokrivenošću na rok od osam godina dobile su televizije: Pink, Hepi, Prva i B92.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare