Zdenko Tomanović: Pritisak na Slobodana Milenkovića

Vesti 22. jun 202216:24 > 16:32 25 komentara
MUP Srbije

Zdenko Tomanović, pravni zastupnik inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, u saopštenju je ocenio da se vrši pritisak na Milenkovića, poznatijeg kao "mali Senta", koji je, kako dodaje, umesto zaštite i podstreka za sebe i svoj tim već "u dužem periodu u profesionalnoj tenziji sa brojnim moćnicima zbog svoje istrajnosti u otkrivanju učešća visokih službenika vojnih i civilnih bezbednosnih službi u aferi Jovanjica".

Povezano:

„Zabrinjava kriterijum vrednovanja, kada javno izrečena informacija opredeljuje tužilaštvo da formira poseban predmet i naloži postupanje policiji. Tužilaštvo ne vidi svoju nadležnost za informacije o raznim kriminalnim aktivnostima brojnih najviših predstavnika vlasti kao ni za prijavljenu informaciju o pripremama za likvidaciju Milenkovića i Mitića. Ni druge nadležne institucije čak nakon osam meseci nisu uradile bezbednosnu procenu njihove ugroženosti i tako ih onemogućavaju u neometanom profesionalnom postupanju. Ali zato tužilaštvo vidi svoju nadležnost u informaciji oko navodnih nezakonitih aktivnosti Milenkovića koji umesto zaštite i podstreka za sebe i svoj tim već u dužem periodu je u profesionalnoj tenziji sa brojnim moćnicima zbog svoje istrajnosti u otkrivanju učešća visokih službenika vojnih i civilnih bezbednosnih službi u aferi Jovanjica“, naveo je Tomanović u pisanoj izjavi.

Kako je ocenio, „nelektivnim postupanjem kao i nepostupanjem, nadležne institucije šalju javne poruke lojalnosti nekoj grupi i doprinose, razvoju infrastrukture krivčnopravne nedodirljivosti za one koji su na „pravoj strani“ ali i obeshrabrivanju onih koji su nosioci profesionalnog integriteta i hrabrosti“.

Državne institucije ne smeju da budu prerušen instrument vladanja moćnika, već moraju da nađu moralnu snagu i integritet da se odupru pritiscima i kategorizaciji neposlušnih, dodao je Tomanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare