Zbogom snegu i ledu – tečnost koja ih uklanja možete dobiti potpuno besplatno

Vesti 16. dec 202108:57 > 17:07 17 komentara
CISCENJE SNEGA
Tanjug/Jadranka Ilić

Poledica je od juče zahvatila puteve, ulice, ali i ulaze i stepenište kuća i zgrada. Iz beogradskog javnog preduzeća Gradsko stambeno podsećaju da svi njihovi korisnici potpuno besplatno mogu preuzeti specijalnu emulziju koja sprečava zadržavanje snega i leda.

Igor Ćurčić iz Gradskog stambenog za N1 kaže da je reč o specijalnoj emulziji koja ima znatno naprednija svojstva od industrijske soli.

Kako je objasnio, koristi se, pre svega, preventivno tako što se, pre padavina, nanosi oko pola litre emulzije po kvadratnom metru. Tečnost se, kako kaže, može koristiti i kada ima padavina, ali je tada potrebna veća količina kako bi emulzija prodrela do podloge.

Ćurčić ističe da emulzija sprečava stvaranje leda, čak i na temperaturama do minus 50 stepeni Celzijusa, zbog čega je u šali naziva „Sibirsko sredstvo“.

„Ne oštećuje asfalt, keramiku, mermer, beton… To su glavne prednosti“, navodi on.

Ćurčić kaže da emulziju može preuzete upravnik ili stanar bilo koje zgrade koja je u sistemu Gradskog stambenog, i to u njihovoj radnoj jedinici u Zaplanjskoj 16a, utorkom, sredom i četvrtkom, od 10h do 12h.

„Nabavili smo velike količine. Verujem da neće biti onih koji su toliko sebični, pa da dođu sa kombijem i uzmu 100 litara“, dodaje on.

Upitan o problemu sa ledenicama koje vise sa krovova i balkona zgrada u Beogradu, Ćurčić kaže da njihovo uklanjanje, nažalost, nije u nadležnosti Gradskog stambenog niti oni imaju zakonska ovlašenja da to rade.

Upravnicima stambenih zgrada ipak savetuje da ne čekaju, već da odmah uklone ledenice ili angažuju neku od firmi koje se time bave.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare