Završne reči u slučaju „Ćuruvija“, advokatica odbrane traži oslobađajuću presudu

Vesti 08. okt. 202114:14 > 19:474 komentara
Podeli:

U Specijalnom sudu završeno je iznošenje završnih reči na suđenju za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Advokatica okrivljenih Ratka Romića i Milana Radonjića Zora Dobričanin Nikodijević zatražila je za svoje branjenike oslobađajuću presudu i navela da se njima sudi po scenariju po kojem je za sve kriva Državna bezbednost.

Ona tvrdi da postupak nije dokazao vezu nekadašnjeg šega beogradskog centra Resora državne bezbednosti Milana Radonjića i operativca Ratka Romića sa ubistvom novinara Slavka Ćuruvije. Tvrdi da tužilaštvo vodi postupak po utvrđenom scenariju sa ciljem da se državna bezbednost pokaže kao zločinačka i da ne uzima u obzir dokaze koji od toga odstupaju. Dobričanin Nikodijević tvrdi i da su pojedini dokazi u postupku prikupljani na nezakonit način.

S druge strane, novinari koji prate suđenje kažu da se postupak neopravdano odugovlači.

„Mi sada ovde prisustvujemo jednom istorijskom revizionizmu o tome kako je ta služba radila da zaštiti državu Srbiju, kako su u pitanju bile patriote i kako su se striktno držali zakona i pravila“, rekla je novinarka Tamara Spaić.

Sledeće ročište ponovljenog postupka za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, koje se desilo pre 22 godine, zakazano je za 25. oktobar.

Komentari

Vaš komentar