Zavetnici: Tumačenje izjave Putina o Kosovu ima za cilj da zbuni javnost Srbije

Vesti 27. apr. 202216:02 > 16:0365 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski kazala je da tumačenje izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o priznanju Donjecka i Luganska kao rusko priznanje nezavisnosti Kosova, ima za cilj da zbuni srpsku javnost i da se "podriju" podrška i poverenje koje Rusija uživa u srpskom narodu, saopšteno je iz stranke.

PROČITAJTE I:

„Pokušaj da se izjava predsednika Ruske Federacije u kojoj se pozvao na savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde i kosovski presedan predstavi kao navodno odustajane Rusije od podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije predstavlja deo hibridnog rata koji se poslednjih meseci intenzivno vodi protiv Rusije. Cilj ovakve propagande je da se zbuni srpska javnost i da se podriju podrška i poverenje koje Rusija uživa u srpskom narodu“, kazala je Đurdjević Stamenkovski nakon sastanka sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ona je kazala i da je prenela ambasadoru zahvalnost te stranke na, kako je navela, principijelnom stavu Rusije u vezi sa Kosovom i Metohijom i Republikom Srpskom, a ponovila je i stav da Srbija mora da očuva strateške odnose sa Rusijom, bez sankcija i bilo kakvih restriktivnih mera.

Kako se navodi u saopštenju Zavetnika, ruski ambasador je u posetu primio delegaciju Zavetnika, predvođenu Milicom Đurđević Stamenkovski i čestitao im rezultat na parlamentarnim izborima.

Komentari

Vaš komentar