Zavejane Divčibare, snežni nanosi viši od metra

Vesti 12. dec 202115:45 > 18:29 12 komentara
N1 / Milena Kuzmanović

Centar Divčibara je blokiran snegom, prilazni putevi ovom planinskom turističkom centru, za sada, prohodni uz obaveznu zimsku opreme, potvrdila je za N1 Branka Ilić, menadžer hotela "Pepa" na ovoj planini. Ona kaže da je visina snežnog pokrivača 70 cm, a da snežni nanosi prelaze i metar visine.

Deo Divčibara , koji se električnom energijom snabdeva preko dalekovoda Mionica -Krčmar – Divčibare, od jutros je bez struje. Potrošači koji se električnom energijom snabdevaju sa pravca Ražana – Kosjerić – Divčibare danas su dva i po sata ostali bez napajanja.

Zavejane Divčibare, snežni nanosi viši od metra https://t.co/2kZTp2m9jW pic.twitter.com/PQg63aiimw

— TV N1 Beograd (@N1infoBG) December 12, 2021

Branka Ilić, kaže da se mnoge privatne kuće i vikendice kao i turistički objekti greju na struju, što dodatno otežava trenutnu situaciju svima koji borave na ovoj planini. Mnogi gosti menjaju dosadašnji smeštaj i sele se u druge objekte, tamo gde ima struje i gde radi grejanje.

Prepodnevni autobus stigao je u ovaj turistički centar sa zakašnjenjem od dva sata, popodnevni, zbog velikog rizika, verovatno neće ni krenuti put Divčibara.

Ilić naglašava da je mnoge vozače ovog vikenda sneg na Divčibarama zatekao bez adekvatne zimske opreme i da su upravo takva vozila zakrčila saobraćajnice u samom centru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare