Zatvorenici iz Kragujevca pomažu lečenje malog Gavrila

Vesti 19. apr. 202111:073 komentara
Podeli:
Izvor: N1, Ilustracija

U Okružnom zatvoru u Кragujevcu 21 pritvoreno lice odlučilo je da se priključi humanitarnoj akciji za prikupljanje novca za lečenje sedmomesečnog dečaka iz tog grada Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Pritvorena lica su sama došla na ideju da pomognu izlečenje mališana, za šta je potrebno 2,5 miliona evra, i o tome obavestila upravu Zavoda kako bi se sa njihovih novčanih depozita sredstva preusmerila za lečenje dečaka.

Reč je o iznosu od 33.000 dinara koji će biti uplaćen na račun za lečenje Gavrila Đurđevića.

Ministarstvo je navelo da je to samo jedan u nizu primera humanosti lica lišenih slobode u kazneno- popravnim ustanovama kad je u pitanju lečenje dece.

U saopštenju se podseća da su u КPZ u Požarevcu (Zabeli) 174 osuđenika prošle godine donirala 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji i to odrekavši se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korona virusa.

Osuđenici u КPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali su novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece u ovom gradu.

Na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) odreklo se 4.700 suvih obroka u korist najsiromašnijih građana.

Osuđenici u zavodu u Sremskoj Mitrovici su povodom Međunarodnog dana ljudskih prava prošle godine donirali Svratišu za decu Novi Beograd skoro 4.000 suvih obroka i 500 zaštitnih maski koje sami šiju od marta prošle godine.

Komentari

Vaš komentar